Booking.com
Booking.com

16 Jan 2016

LOKCHING PALING MURAH DI PERLIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Zumal sejak akhir-akhir nie jatuh cinta dengan makanan segera yang dipanggil lokching yang popular kat negara jiran iaitu Thailand. Kalau nak makan di Thailand mungkin ada keraguan tentang kehalalan produk tu. Tapi sekarang produk keluaran Malaysia pun bercambah di dalam pasaran. Tempat Zumal berniaga juga merupakan pembekal utama barangan frozen seperti sosej, crab finger, nugget, patty burger dan sebagainya. Orang Perlis semua tahu Pasaraya Hafifah. Pasaraya besar milik bumiputera.

Ok sekarang kita masuk pula pasal lokching paling murah di Perlis. Biasanya lokching nie orang jual dari RM1.00 hinggalah ke RM3.00. Tapi bertempat di Taman Sena Indah Kangar, lokching yang dijual pada kadar yang sama iaitu RM1.00 . Jadi korang belilah banyak mana korang suka. Pelbagai pilihan yang dijual semuanya hanya RM1.00. Murah kan?

Dekat mana? Lokching ini dijual di dalam foodtruck yang sentiasa mengambil lokasinya di hadapan Ar Rahnu Perlis iaitu tempat parking yang pada siangnya lokasi jualan air kelapa, rojak, laksa dan lain-lain. Kebiasaannya mereka beroperasi daripada pukul 6.00 petang hingga ke lewat malam. Jadi kalau korang terasa lapar memalam tu jangan lupa terjah foodtruck ini. Pastikan ianya menjadi pilihan korang selalu yer. Selamat menjamu selera.





25 comments:

  1. fuhh...mlm2 mcm ni dia post lokching plak....hari2 balik kelas mesti beli...jadi ketagih kot lokching ni...slalu klau p perlis....p beli kat kuala perlis tu...tk prnh try lagi kat kangar....huhu...nnt nak try la

    ReplyDelete
  2. Wajib makan locking kat kola perlih tiap-tiap kali balik kg.

    ReplyDelete
  3. aaaaaaaaaa dapnyaaa lokcing mlm mlm ni :((((

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga ceria pagi ni ya Zumal..heheh kena makan sayuran juga dan buah tau baru seimbang...ingat 8 gelas air putih..sama jg etuza ada ja makanan segera ..cuma jarang makan meegi lah

      Delete
  4. asalam Zumal...semoga ceria pagi ni ya...makan sayuran dan buah2an juga nanti ..baru seimbang..sama lah Zumal ada ja makanan segera...

    ReplyDelete
  5. lok ching nampak mcm biasa tapi mcmmana rasanya ya...

    ReplyDelete
  6. murahnya...sini tak dapat harga macam tu

    ReplyDelete
  7. singgah bw sini.. :)

    jemput join segmen shawal.. ^^v

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

    ReplyDelete
  8. Sedap nya..lapar lak pulak bila tengok :)

    ReplyDelete
  9. Panggil lokching ye Zumal? Sha panggil cucuk-cucuk je, haha. :p

    ReplyDelete
  10. Awat panggil lokching.. Kalau kat kelantan loching tu satay ikan

    ReplyDelete
  11. aik xmakan bubur dah ke zumal
    hahahah jgn maraaaa nti kena jual
    suka sgt loching ni
    lau mkn mmg layan

    ReplyDelete
  12. kat sini mcm mimpi je klu jumpa rm1 ... huhuhuuuu

    ReplyDelete
  13. puas fikir apa pula lokching tu. rupanya cucuk cucuk. orang KL panggil benda tu cucuk cucuk. hehe.

    ReplyDelete
  14. Mcm mane nk buat kuah dia?
    Ada sape2 tau x?
    Kalau ada tolong share ye...
    Wasap sy 0197307721...
    Sy org johor.. dulu stdy uum selalu makan..huhu..
    Terimakasih kpd yg sudi membantu

    ReplyDelete
  15. Mcm mane nk buat kuah dia?
    Ada sape2 tau x?
    Kalau ada tolong share ye...
    Wasap sy 0197307721...
    Sy org johor.. dulu stdy uum selalu makan..huhu..
    Terimakasih kpd yg sudi membantu

    ReplyDelete
  16. Mcm mane nk buat kuah dia?
    Ada sape2 tau x?
    Kalau ada tolong share ye...
    Wasap sy 0197307721...
    Sy org johor.. dulu stdy uum selalu makan..huhu..
    Terimakasih kpd yg sudi membantu

    ReplyDelete
  17. Lokching ni kami budak unimap mkn dr tahun 2008 lagi kt tepi pantai kola perlih.... Rindu plak nk repeat.... Kt kolumpo siapa supplier??

    ReplyDelete