29 Oct 2015

TONTON ONLINE DETECTIVE CONAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kalau semalam Zumal cerita suka drama aksi kan? Eh, tak baca lagi. Klik SINI untuk baca. Hari nie Zumal nak kongsi animasi aksi pula yang paling Zumal minat. Macam budak-budak aje kan? Lantak la ape korang nak cakap... Hehe...


DETECTIVE CONAN


Ha... Detective Conan la animasi yang paling Zumal minat. Almaklum la Zumal juga pernah bercita-cita nak jadi perisik macam Conan tu. Conan a.k.a Shinichi Kudo nie bukan kanak-kanak tau. Dia termakan racun yang telah diberi oleh musuh dan tetiba dia menjadi kanak-kanak. Shinichi Kudo nie pelajar sekolah tinggi yang pandai dalam penyiasatan mengalahkan penyiasat terkenal Kugoro Mouri tu. Jadi tak hairan la dia banyak musuh.

Tapi setelah jadi kecil macam kanak-kanak dia gunakan nama Conan. Aweknya Ran Mouri (anak Kugoro Mouri) pun tak tahu hal ini dan menyangka Conan tu kanak-kanak. Conan tetap aktif menjalankan penyiasatan kes jenayah yang berlaku di Jepun dengan Kelab Detektif Muda. Dalam Kelab Detektif Muda tu ada lagi sorang yang terjebak jadi kecil macam Conan iaitu Haibara. Haibara nie perempuan. Dia tahu kisah Conan dan Conan pula tahu kisahnya.

Tapi kan lebih best kalau tengok Detective Conan versi orang yang real. Bagi korang yang ingat2 lupa cerita tu boleh menonton semula di link berikut yer...

1. Kudo Shinichi Written Challenge
2. Return Showdowns with The Black Organization

Selamat menonton yer...


15 comments:

  1. di minati ramai kanak-kanak juga kan Zul...

    ReplyDelete
  2. ramai peminat termasuk saya orang tua...hihihi

    ReplyDelete
  3. minat juga conan jepun ni comel animasinya.

    ReplyDelete
  4. Comel..suka tengok cermin mata dia..kihkihkih..

    ReplyDelete
  5. Dah tekan, siap download sekali, hehe :p

    ReplyDelete
  6. saya selalu beli CD dia dulu! conan ni smpai sekarang tak habis2 lagi kan? dh lama sangat dh cite ni hahaha.

    ReplyDelete
  7. alaaaa kita bukan geng x minat pun :)

    ReplyDelete
  8. Bole ketagih tengok detactive conan.. Kena lak yg bersambung2.. Adehhh memang tak jadi keje.. Detactive Conan the best!

    ReplyDelete
  9. ho..ho..anak saya memang suka menonton cerita Conan nie,

    ReplyDelete
  10. melayan gak kekadang.. comel. cite ni laa palin nadya excited nak tgok ms zaman kecik2 la kan. \(^^)/

    ReplyDelete
  11. Lama dah tak tengok cerita nih

    ReplyDelete