9 Oct 2015

TENTANG TRAFFIC

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Bersiaran lagi nampaknya Zumal malam ini. 
Sesambil berniaga rasa perlu share sesuatu.
Tentang traffic tapi bukan traffic light ok.



Kawan Zumal ingin menjual
produk kesihatan dia di internet,
lalu dia upah designer buat
website yang cantik siap dengan
shopping cart sekali.


Tetapi selepas 1 bulan berlalu,
masih tiada sale langsung.
Lepas kawan Zumal kaji balik,
dia terlupa sesuatu yang paling
penting dalam pemasaran :

PROMOSI!


Walaupun website kita canggih dan
lawa sampai manapun. Jika korang
tak tahu promosi, ia adalah
tetap dikira gagal sebab korang
gagal buat sales!


Oleh itu, korang perlu promosi
samada secara berbayar seperti
google ads atau FB Ads.


Atau korang boleh cuba cara
promosi secara percuma :


>> http://www.trafikmudah.com/hop3.php?ref=duniazumal


Jika korang masih newbies di
alam bidang pemasaran, Zumal akan
syorkan korang cuba cara PERCUMA
dahulu sebab tiada bebanan.


Sekian nasihat dari Zumal.

16 comments:

  1. betul..buat permulaan manfaatkan yang percuma terlebih dahulu..

    ReplyDelete
  2. T.kasih zumal..akak nk try ler..

    ReplyDelete
  3. Salam singgah sini zumal....setuju ni nak mulakan sesuatu tu cari yang percuma terlebih dulu....

    ReplyDelete
  4. eloklah cuba yg percuma dulu utk promosi apa2 yg nk dipasarkan secara online mula2 kot mcm zumal buat tu..

    ReplyDelete
  5. Kalau dah ada kemudahan, mengapa tidak mencuba

    ReplyDelete
  6. promosi tu mmg pentingkan nak sale kita punya produk

    ReplyDelete
  7. Semoga berjaya dan jangan putus asa... Zaman sekarang nie ada banyak jalan yang boleh kita cuba dan usaha :)

    ReplyDelete
  8. Betul tu cuba yang percuma dulu, supaya tak membebankan...

    ReplyDelete
  9. yalah kan..buat secara percuma tu memang bagus..sebagai permulaan untuk dapatkan modal

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
  10. nice.. sekarang otak meniaga dah zumal ni..

    ReplyDelete
  11. nak try jugak la nanti zumal. nak perbesarkan penjualan kek homemade tu. boleh jugak kan?

    ReplyDelete
  12. betul tu zumal, bila ada promosi baru orang tau tentang satu produk tu..

    ReplyDelete
  13. Tanpa promosi, produk paling baik sekali pun, packaging gempak pun tak berguna. Huhu. Nak membina brand itu yang payah, tapi tak mustahil. Meh promot produk kita di trafik mudah =)

    ReplyDelete
  14. yes!!! promosi adalah satu unsur penting

    ReplyDelete