8 Oct 2015

SISTEM RAWATAN AIR SATU KEPERLUAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Air merupakan keperluan kita. Jika tanpa air tiada benda hidup yang dapat meneruskan kelangsungan hidup. Manusia sendiri perlukan 80% air dalam tubuh. 

Air Menyumbang Kepada Kesihatan 


Air adalah sesuatu keperluan semua dan keperluan tubuh manusia. Air memainkan peranan yang amat penting yang melibatkan tujuan melancarkan organ-organ badan. Ia adalah elemen yang sama yang paling tidak ternilai dalam matriks saluran limfa, yang memainkan peranan penting dalam pengangkutan cecair badan, protein, dan lemak melalui aliran darah beredar ke arteri, kapilari dan urat. Air membuang mikroorganisma dan bahan buangan daripada tisu-tisu.

Air juga membantu dalam pemindahan oksigen dan makanan kepada sel-sel. Air menyumbang kepada curahan toksin daripada badan mengurangkan kemungkinan pembangunan jangkitan bakteria, cystitis, dan beberapa jenis kanser. Dengan itu penulen air adalah satu komponen penting di rumah kita hari ini.

Mengapa Melabur Dalam eSpring Water Purifier?


Pada tahun 1984, eSpring mempelopori bidang menjadi syarikat pertama untuk mengembangkan teknologi rawatan air. Sejak itu, produk eSpring telah dikeluarkan dan dijual lebih 4 juta di peringkat global.


Dalam tahun 1996, eSpring Water Purifier melangkah masuk ke dalam barisan hadapan dalam reka cipta dan teknologi rawatan air. ESpring Water Purifer merupakan peneraju global dalam fungsi cahaya UV dalam sistem pembersihan air. Produk ini telah dipatenkan bersama kaedah yang digunakan dalam perbaikan air. Pengiktirafan ini BERSIJIL Antarabangsa NSF.

Water Purifier eSpring Lambang Kecanggihan Teknologi


Penulen air ini dipatenkan dengan teknologi uv untuk memusnahkan mikroorganisma. Kepakaran produk tahap lebih tinggi di dalam rumah untuk pembersihan air. Dengan penggunaan teknologi penapis karbon-blok, penulen air berkesan menghapuskan bahan cemar yang boleh menjejaskan kesihatan.

UV Light Technology adalah faktor utama kenapa perlu melabur untuk eSpring Water Purifier. Ia terletak di tengah-tengah kartrij iaitu mentol UV, yang dapat mengeluarkan pancaran 80 millijoules cahaya. Ini sudah tentu tenaga yang mencukupi untuk memusnahkan lebih daripada 99.99% virus dan bakteria yang ada di dalam air minuman.

video

Satu lagi kemajuan teknologi penulen air meliputi, gandingan induktif tanpa wayar dipasang antara peranti ultraungu dan unit. Pengasingan komponen ultraungu di dalam perhimpunan itu menghalang mana-mana interaksi yang boleh menyebabkan kerosakan. Pengaktifan sumber kuasa adalah mudah. Hanya menghidupkan injap atau paip dan sambungan elektromagnet mencetuskan mentol UV.

Mentol ini menjimatkan tenaga kerana ia tidak dihidupkan secara berterusan, dan air sentiasa sejuk apabila ia mengalir dari injap atau paip. Apa yang penting, mentol mempunyai kitaran hidup yang panjang kerana tidak ada wayar sambungan elektrik. Ini adalah salah satu sebab mengapa tugas berat eSpring Water Purifier sangat ketara, dan unik dalam industri.

Manfaat Dari Teknologi Unik


Penapis karbon-blok adalah teknologi elit yang digunakan oleh eSpring Water Purifier. Penapis karbon pelbagai rupa adalah unik daripada yang lain di pasaran. Ia mencapai pengurangan rasa klorin dan bau busuk yang berkaitan dengan air paip. Ia menghilangkan bendasing fizikal daripada zarah dan lebih 140 bahan yang mencemarkan air, termasuk logam, bahan kimia organik meruap seperti petrol penstabil dipanggil MTBE.

Selain itu, anti-bakteria yang dikenali sebagai triclosan dan pelbagai agen anti-kulat yang boleh menggalakkan kebangkitan penentangan bakteria terhadap antibiotik juga boleh ditemui di dalam air paip. Nutrien sihat yang berkongsi ciri-ciri yang berkaitan dengan fluorida tidak dihalangi dari meresapi melalui sistem penapisan keseluruhan. Molekul pemfluoridaan air hanya bergerak di seluruh penapis karbon-blok dan di luar ke dalam air.

Dalam air paip, bahan cemar cenderung untuk menyelaraskan diri kepada penuras blok karbon, seumpamanya kepada magnet. Proses haba luar biasa mendorong pengaktifan karbon, yang menghasilkan beribu-ribu bukaan kecil. Tindakan ini meningkatkan kawasan permukaan yang menarik dalam bahan pencemar. Karbon mengetatkan untuk menyediakan blok karbon yang selamat. Ini semakin hebat kuasa penapis karbon untuk menggunakan daya tekanan dan mengeluarkan bahan-bahan berasaskan karbon, maka ia tidak melalui blok ke dalam air. Hampir tidak ada sistem lain di rumah yang mengurangkan bahan cemar di dalam air membuang jauh lebih banyak bahan cemar yang berpotensi setanding eSpring Water Purifier.

ESpring Water Purifier ini disertakan ciri-ciri unggul dengan sistem pemantauan maju dan cip pintar terbina di dalamnya. Ini membezakan ia dari sistem pembersihan air lain. Sistem pemantauan memberikan isyarat nasihat untuk memberitahu apabila masa untuk memecat dan menggantikan lampu UV atau penapis / kartrij. Ia juga mengiktiraf pemasangan siap kartrij baru, dan ia menjejaki jangka hayat secara automatik.

Mengapa Perlu Memilih eSpring Water Purifier?


Tidak ada produk penulen air lain di rumah yang disahkan untuk mengurangkan bahan cemar yang berpotensi lebih bahaya kepada kesihatan, daripada eSpring Water Purifier. Sistem rawatan air ini adalah sumber terbaik di dunia untuk pembersihan air di rumah. Pencapaian eSpring Water Purifier adalah mengagumkan. Ia menyumbang kepada sistem di rumah pertama yang disahkan oleh NSF International kerana standard eksklusif yang diamalkan berkaitan pembersihan air. Ia memenuhi kriteria untuk menambah baik rasa yang ketara, kesucian dan bau air paip. Ia mengusahakan penyingkiran ketara bahan cemar berbahaya. Tanpa kompromi mineral berkhasiat, ia berjaya mengurangkan mikrob daripada air dengan menggunakan teknologi UV eksklusif yang dipatenkan.

ESpring Water Purifier melambangkan produk unggul dari segi rekaan, pemasangan mudah, ketahanan, dan kebolehpercayaan. Ia menawarkan jaminan air yang jernih dengan kepuasan maksimum serta mempunyai jaminan wang dikembalikan. Adakah korang inginkan produk hebat ini? Zumal ada tawarkan pelan bayaran mudah untuk korang disamping korang juga boleh dapatkan side income dengan memperkenalkan pada rakan dan keluarga atau sesiapa jua. Untuk infonya boleh WhatsApp Zumal di 0125747869 atau emailkan kepada zumal84@gmail.com. Terima kasih kerana sudi membaca...

21 comments:

  1. PERLU ADA PENAPIS AIR UTK KEGUNAAN DAPUR...NK MINUM PUN XRAGU WALAU XDIMASAK...

    ReplyDelete
  2. buatlah pilihan sebaiknya..untuk kemudahan kehidupan seharian..kesihatan tunggak segala aktiviti harian..

    ReplyDelete
  3. murni pon guna penapis air..maklum laa air Penang ni bukannya elok sgt

    ReplyDelete
  4. comel ajer ... bentuk water filter ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau minat boleh hubungi Zumal, boleh jadikan side income juga...

      Delete
  5. bila ntah nak ada water filter ni kat umah
    sng pun sng sihat pun sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau El nak boleh hubungi Zumal, kita ada plan bayaran mudah dan plan jana income melaluinya dengan memperkenalkan kepada rakan2...

      Delete
  6. Asalam Zul Etuza guan POE Elken ya..sangat bersih buah pinggang selamat dari mineral tak sihat...
    buat pilihan yang terbaik ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Cikgu, betul tu Cikgu...

      Delete
  7. kat PEnang elok pasang jugak.. Penang dahla antara negeri yang air terkotor..
    dulu rumah CT kat tepi sungai paling kotor kat Penang.. mmg pasang filter sampai 4.. itu pun sminggu skali kena cuci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ESpring nie tak perlu cuci tau, dia bgtau bila kena tukar filternya...

      Delete
  8. semua rumah wajib ada water filter ... untuk kesihatan bersama :)

    ReplyDelete
  9. Tengah survey2 juga water filter nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom guna eSpring, setiap customer boleh promote untuk orang lain dan dapat income...

      Delete
  10. Rumah saya belum pernah ada penapis air... Huhuhu

    ReplyDelete
  11. ktorang sekarang beli air dekat mesin air tu je dlu. blom mampu nak pakai penapis sebab tekanan air rendah huuuu

    ReplyDelete
  12. memang dah lama gunakan penapis air kat rumah..semua patut guna..boleh beli dengan Zumal..

    ReplyDelete
  13. comel bentuknya.. itulah sekarang nih ada pelbagai jenis di pasaran..

    ReplyDelete
  14. di rumah sekrg guna panapis Dr Imtiyaz

    ReplyDelete