27 Oct 2015

JJCM DI KUALA PERLIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ingat Kuala Perlis pasti ingat laksa kan??? Semalam Faizul rakan seuniversiti Zumal ajak minum-minum di Kuala Perlis. Kali nie tak makan laksa atau seafood ler, kami makan lok ching di tepi laut Kuala Perlis. Kalau korang menuju ke Jeti Kuala Perlis gerai-gerai makan nie ada di sebelah kiri jalan. Banyak gerainya, korang boleh pilih. Kami pilih lokasi di tepi kabel elektrik tu.

Kiri sekali Zumal dan Faizul di kanan

Inilah lok ching

Seronok makan tepi laut nie kerana ditemani angin yang kuat. Lagi pun jerebu pun dah tak ada kerana hujan dalam beberapa hari nie di Perlis. Alhamdulillah.

Lok ching dan teh ais jadi pilihan Zumal 

Zumal ambil 3 jenis lok ching bersama teh ais. Zumal alergik minum teh ais tau. Tapi dek kerana dah lama teringin, jadi try la. Alhamdulillah sampai sekarang tak sakit perut macam selalu.

Asyik Faizul nikmati laici kang

Kat gerai yang kami menjamu selera nie ada pelbagai menu seperti nasi goreng, mee goreng, bihun goreng dan jagung bakar selain daripada lok ching yang pelbagai tu.

Sahabat Zumal nak ABC tapi sayangnya tak ada. Maybe lain kali gerai-gerai kat Kuala Perlis boleh tambah 1 menu la iaitu Ais Batu Campur atau Ais Kacang.

Semalam tak sempat sembang panjang sebab hujan tetiba datang. Jadi, kami pun lariiiiiiii...

20 comments:

  1. Replies
    1. baru nak tanya ... tak tahu gak apa lok ching tu :)

      Delete
  2. Lok ching ke namanya..hehehe kalau kat klate lokching tu sate ikan hehehe..eh lupa plak.hai hai hai zumal ..lama tak singgah sini..zumal pon cam dah lupa singgah blog Akif huhu..Nnt ada masa uncle zumal singgah tau hahahha.akif suh bgtau kikikiki..

    ReplyDelete
  3. Sedapnya tea ping...alhamdulilah zumal tak sakit perut kan..

    ReplyDelete
  4. kuala perlis sangat indah dengan kuliner yang lezat jika disantap bersama teman-teman.
    jadi lapar nih

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum zumal ^_^
    beshnye makan tepi laut..

    ReplyDelete
  6. tak habis explore perlis lagi...nanti nak pi lagi la insyaallah tahun depan ka...

    ReplyDelete
  7. lama da x smpi ke jeti kuala perlis tu

    ReplyDelete
  8. jarang pegi perlis. kalau pegi pun biasanya kat area padang besar tu je sbb alang2 baru balik langkawi

    ReplyDelete
  9. kak dh pernah makan di warong kuala perlis ni mmg sedap sgt semua makanan yg dijual kat sini...

    ReplyDelete
  10. Salam singgah petang zumal....Diana pun tak tau apakah itu Lok Ching...hihi..sedap ker zumal....

    ReplyDelete
  11. Wahh sedapnya Zumal.. Mummy pernah makan kat situ.. Makan laksa, tp tak dan nak test apa tu yg muka angry bird.. Nampak menarik sungguh.. Hehehehe

    Adehh ni yg nak wat nak pi Perlis lagi ni.. :)

    ReplyDelete
  12. Tak pernah sampai petlis lg..tp kalau lok cing sy suka..in shaa Allah akn smpai Perlis gk suatu Hati nni hehe

    ReplyDelete
  13. Best kan makan kat Kuala Perlis...lama nya dah tak pergi situ. Dah berbelas tahun rasanya

    ReplyDelete
  14. Lamanya tak makan kat kola perlih..

    ReplyDelete
  15. mknn febret time kat uum.. pi kola perelih ritu xdan nak mkn..=)

    ReplyDelete
  16. Kalu kat kelantan lockhing tu satay ikan

    ReplyDelete