Booking.com
Booking.com

21 Oct 2015

JEREBU MAKIN BURUK DI UTARA

Assalamualaikum  dan salam sejahtera  semua. Bermula semalam, Perlis kembali berjerebu. Paling pelik, jerebu nie hadir selepas hujan pagi semalam. Macam jerebu nie dah tak dapat dihapuskan dengan hujan kan? Makin degil gamaknya macam orang yang jadi punca gejala nie berlaku.

Ipu Perlis 146

Semalam ipu jerebu di Perlis hanya di bawah 100 tapi hari nie indeksnya semakin meningkat pula. Kena betul-betul tunggu 3 tahun ke? Kes buli nie!!! Macam mana la rakyat Malaysia nak jalankan aktiviti dan event kalau camni. Maybe sebab jerebu nie RM pun akan merudum lagi kan....

Zumal yang berniaga tetap berniaga tapi customer merosot la sebab tak ada yang keluar rumah. Stress juga berniaga nie jadi Zumal meneroka la suasana jerebu nie untuk ambil gambar buat tatapan korang. Hmmm...

Bukit Lagi pun hilang






Gigih dan poyo rasanya diri ini meneroka jerebu untuk gambar...

21 comments:

  1. Asalam Zul di keningau juga ya ..semakin kemarau pula...

    ReplyDelete
  2. JEREBU MENCEMARKAN KEBERSIHAN ALAM DIMANA SAJA...MENYUSAHKAN KITA MENYEDUT UDARA SEGAR...

    ReplyDelete
  3. smpai ahad lepas ok lg
    tp skrg dah makin teruk belah penang ni huhu
    cam mn lah nak ok kalau gini

    ReplyDelete
  4. sedih kan zumah..betul la..walau hujan jerebu tetap menebal.Subhanallah..

    ReplyDelete
  5. macam tak percaya kenyataan zumal cakap tadi.. ya kuasa Allah..

    ReplyDelete
  6. lumrah meniaga kan zumal ... erm kat selangor pun jerebu teruk juga

    ReplyDelete
  7. Memang makin teruk dah ni, risau.

    ReplyDelete
  8. ikut prihatin ... semoga jerebu segera lenyap, sebentar lagi hujan datang,cerah kembali, insya Allah.
    keep your health brother :)
    nice to c u again here. i already foolow this blog.

    ReplyDelete
  9. Jangan lupa pakai mask Zumal..

    ReplyDelete
  10. makin menjadi2.. dah la pi kerja naik moto.. hmm..

    ReplyDelete
  11. Tue la ..giant pown dh hilang ..jerebu punya penangan ..makin hari makin naik ipu

    ReplyDelete
  12. Haritu dah nampak macam dah okay dah....tapi sekarang tambah memburuk lagi jerebu ni...

    ReplyDelete
  13. kt sini skrg kurang sket da berbanding smlm

    ReplyDelete
  14. lengangnya jalan ... semua dok pakat dok umah je ni ...

    ReplyDelete
  15. hmmm sama je mcm di kl
    tak suka keadaan ni

    ReplyDelete
  16. nk bernafas pun tak boleh jerebu teruk

    ReplyDelete
  17. Alhamdulilah sekarang jerebu dah kurang

    ReplyDelete