Booking.com
Booking.com

10 Oct 2015

DAPAT JUGA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Selamat berhujung minggu Zumal ucapkan. Dulu semasa beli Asus Fonepad 7 nie pada bulan April 2015, Zumal ingatkan guna android versi terbaru semasa tu. Rupanya tidak, Fonepad 7 nie masih pakai Android 4.4 Kitkat. 


Akhirnya semalam berjaya juga Zumal update Fonepad 7 nie ke Android version 5.0 lollipop. Kawan dekat JKM cakap update ke 5.0 jadi berat dan makan space. Tapi bila Zumal try sendiri, nampak gayanya tak seperti yang beliau cakap. Fonepad 7 nie jadi lebih ringan. Alhamdulillah...

Lagi satu Zumal suka sangat bila guna internet datanya makin laju. Sebelum update kelajuan data hanya sekadar 1-100 kb per second tapi lepas update terus cecah angka 1000 mb per second.

Lain kali tak nak dengar gossip lagi. Tapi letih gak update nie kerana perlukan data lebih 600 mb. Hentam aje la. Akhirnya dapat apa yang diidamkan. Nanti kita idam marshmallow pula.

Apa Zumal merepek? Nak faham lagi kena baca entri INI.


14 comments:

  1. Salam singgah sini zumal dan salam hujung minggu...hp diana masih guna version kitkat...nak juga update ker lollipop hehe..

    ReplyDelete
  2. Yup...guna lolipop lagi best....xdalah berat pun macam kebanyakan org cerita

    ReplyDelete
  3. Tahnia Zul best lah Zul apapun bol;eh dapat. Selamat hari sukan satu negara hario ini..baru habis arobik sekarang bola tampar...

    ReplyDelete
  4. Asalamualaikum..selamat pagi zumal....

    ReplyDelete
  5. sy baru je berjaya cancel update lollipop. :) haha, masih selesa dgn kitkat. belum rasa nak upgrade :D

    ReplyDelete
  6. Salam singgah.
    Selamat hujung minggu Zumal

    ReplyDelete
  7. Mummy ronda ronda... Kadang org cakap tak sama ngan apa yg kita buat sendiri.. So update update... Heheheheh

    ReplyDelete
  8. tapi kalau dapat yang lagi baik. lagi bagus tu zumal

    ReplyDelete
  9. Ok tu Zumal..CP guna zenfon 5 je huhuhu

    ReplyDelete
  10. hp ekin lagi ketinggalan zaman android lama sangst

    ReplyDelete
  11. kena cuba dlu baru tahu kan..
    tapi sapa pakai iph5s jgananla upgrade.. ios9 teruk.. nangisla CT
    hp slalu hang..

    ReplyDelete
  12. tulah apapun bila dah cuba baru tau kan ok ke tak..

    ReplyDelete
  13. Nampaknya Asus Fone7 Zumal serasi lah dengan Android Lollipop. Tu yang main laju tu =)

    ReplyDelete
  14. itulah JM pun pernah dgr jika update ke versi yg latest or lebih tggi akan jadi slow tapi x pernah buat rupanya meleset eh

    ReplyDelete