10 Oct 2015

BERKAT ADA GROUP

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hampir jam 3.00 pagi, Zumal gagahkan jua menaip entri ini. Mengantuk dan beberapa kali tersengguk.

Sejak akhir ini, Zumal hadapi masalah bila share entri blog ke facebook. Tengok la gambar berikut




Semua entri yang Zumal share pasti keluar gambar bro Ben Ashaari. Tak tahu la kenapa. Khamis lalu Arz ada beritahu Zumal tentang perkara nie. Arz beritahu kalau entri tak bergambar secara automatik akan dipilih gambar di sidebar. Ting!!! Maybe sebab tu keluar gambar bro Ben Ashaari sebab Zumal letakkan blognya di bloglist tu. Maybe sistem detect gambar tu sebab blog bro Ben Ashaari paling banyak post entri kan.

Risau sebenarnya bila kejadian macam nie berlaku. Takut disalahertikan oleh orang lain termasuk bro Ben Ashaari. Kot ada yang anggap Zumal mencari populariti murahan pula.

Oleh yang demikian Arz cadangkan Zumal buangkan gambar untuk bloglist. Arz kata ia juga dapat meringankan blog kita. Alhamdulillah try pertama dah tak ada gambar bro Ben Ashaari. Terima kasih atas bantuan Arz dan tak lupa Zumal ingin memohon seribu kemaafan buat bro Ben Ashaari. Maaf tau...

28 comments:

  1. hmm sama juga dgn kak ni...gambar bloglist yg dishare kat fb...pening juga

    ReplyDelete
  2. ala Zul ada tak Etuza dalam group tu hehehe....semoga ceria blogging ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza ada dalam BBN kan?

      Delete
    2. cikgu Etuza call Zumal Zul eh hikss...lain lak rasa

      Delete
  3. guna hphone ja kah tu Zul ..lawa kecik2 imej dapat jimat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Cikgu, Zumal hanya blogging guna phone...

      Delete
  4. Alhamdulillah dah selesai masalah zumal..

    ReplyDelete
  5. hahaha blogspot ni buat pandai je kan

    ReplyDelete
  6. Ooo gitu eak..murni pon sama kadang2 kuar gmbar entry..kadang kuar gambar side bar..

    ReplyDelete
  7. sebab tu setiap post saya mesti kena ad gmbar.... :D

    ReplyDelete
  8. Keluar gambar org lain pula.hehe

    ReplyDelete
  9. nasib baik ada Arz.. yer dok.. hehehe

    ReplyDelete
  10. xpe lah zumal. dah tatahu dulu kan.

    ReplyDelete
  11. hahaha ... cam lawak lak kan keluar gambar blogger ben ashari tapi ceritanya lain :p

    ReplyDelete
  12. rajin zumal post kat group FB ... tak pernah lagi buat ni, nanti rajin nak buat juga la (bila nak rajin ni? :p)

    ReplyDelete
  13. Tak pernah post entri kat FB..:(

    ReplyDelete
  14. hehehe... at least dapat knowledge baru... ^_^

    ReplyDelete
  15. untungkan ada group ni..macam-macam ilmu boleh belajar..ilmu rumahtangga pun boleh hehehe

    ReplyDelete
  16. boleh je delete gambar tu pastu letak gambar lain zumal ... oklah dah settle .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kejadian tu automatik keluar gambar tu kalau share ke g+ boleh tukar gambar tapi kalau share ke fb tak ada pun pilihan untuk tukar gambar...

      Delete
  17. mujur ada group kan boleh dapat bantuan bila ada mssalah

    ReplyDelete
  18. xpe Zumal dah terangkan.. insyallah x ada salah faham =)

    ReplyDelete
  19. baru nih pun ada jadi macam Zumal.. tapi entry eyda tuh memang ada gambar.. entah kat mana silapnya pun tak tau..

    ReplyDelete
  20. masuk group #BU baru la ada peningkatan ckit...thanks #BU

    ReplyDelete
  21. ArZ mmg byk ilmu berblog skrg...ada prob mesti dia leh bantu

    ReplyDelete