Booking.com
Booking.com

18 Sep 2015

TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY BY ANIES

Klik Untuk Join
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hai, terkezut tak Zumal join giveaway tudung??? Hehe Anies tak letak syarat jantina kan jadi apa kata kita sama-sama support giveaway Anies nie.

Disebabkan syarat Anies kena cerita pasal tudung. Jadi Zumal nak cerita pengalaman Zumal dengan tudung. Ok. Kisah ini berlaku masa tahun 2009. Zumal terbaca tentang pinjaman perniagaan di akhbar. Zumal apply dan dapat. Bukan terus dapat duit tapi Zumal dapat praktikal di sebuah pengeluar tudung terkenal di utara. Sebab dapat praktikal di situ kerana Zumal minta loan bisnes untuk jual aksesori wanita. Kerana lepas keluar UUM Zumal dah buka perniagaan aksesori wanita macam brooch, manik-manik, gelang dan sebagainya.

Bila dapat praktikal di Zinni Collection di Alor Setar tu baru la bermula pembelajaran Zumal tentang tudung. Sebab sebelum tu Zumal belum pernah jual tudung. Zinni merupakan pengeluar dan pemborong tudung, pakaian dan aksesori wanita. Zaman tu glamour Tudung Siti Nurhaliza, tudung yang ada awning silk dan macam-macam lagi la. Lama dah tinggal jadi Zumal pun lupa.

Pengalaman manis berniaga tudung nie, Zumal pernah di bawah oleh syarikat untuk promotion antaranya di Persidangan Agung UMNO 2009 di PWTC dan di Jualan Raya di Jitra Mall. Tak percaya? Tengok gambar booth jualan Zumal masa tu.



Paling tak dapat dilupa adalah masa praktikal tu Zumal kena pakai baju korporat warna pink tau. Untuk staf perempuan kena pakai baju tu beserta tudung pink. Zumal pakai tudung tak? Pernah tau semasa di Jitra dulu sebab customer nak tengok. Tapi gambar dan tak ada la. Tengok gambar berbaju pink aje yer.


Camne? Menarik tak kisah Zumal. Apa pun Zumal join untuk support jer. Ikhlas dari hati. Hehe... Korang yang baca tu wajib join ^-^

24 comments:

  1. giveaway nan indah dari tudung aidijuma oleh Anies menjadi pertalian silaturahmi kian mengeratkan hati dan jiwa.

    ReplyDelete
  2. PC berangan..nak keluarkan tudung brand PERDU CINTA..wah sila muntah..kalau zumal bagitau si putih dengan si oren kucing zumal..mesti hilang selera makan mereka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik tu PC... Nanti Zumal nak jadi ejennya ^-^

      Delete
  3. hehehe ingatkan ada girl pakai tudung..sekali keluar gambar macho Zul..ok tak apa kan GA..sesiapa pun boleh join..moga berjaya ya..

    ReplyDelete
  4. boleh jual atau bagi pada isteri kan..

    ReplyDelete
  5. boleh masuk ni, kalau menggemari tudung aidijuma

    ReplyDelete
  6. MENARIK CITER ZUMAL N TUDUNG NI..GDLUCK.

    ReplyDelete
  7. yalah bro memang menarik tu..jual tudung mempunyai permintaan yang dari wanita.

    Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo

    ReplyDelete
  8. senanglah zumal dah ada ilmu marketing secara praktikal ... teleng kepala tengok gambar terbalik tu ... hehehee

    ReplyDelete
  9. Wow....pink..:D
    All the best Zumal.

    ReplyDelete
  10. menarik tu zumal experience tu... :D

    ReplyDelete
  11. GUdluck.. semoga dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  12. gud luck zumal.. Ahlam pn join.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Baju pink pun pink lah kan zumal. Kerja punya pasal, hehe =)
    All the best zumal.

    ReplyDelete
  14. Wahh best... good luck ye Zumal... :)

    ReplyDelete
  15. terima kasih zumal krn join n support ga sy ni...insya allah ada rezeki pasti x ke mana2

    terima kasih sekali lagi...

    ReplyDelete