Booking.com
Booking.com

8 Aug 2015

WALKCAR

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sekejap tadi tengok Nightline kat TV3. Bukan beritanya yang menarik minat Zumal tapi video yang lastly nak habis Nightline tu yang menjadi tarikan Zumal.

Bagi yang tak tengok Nightline pasti tertanya-tanya menatang apa yang Zumal buat Zumal tergoda tu kan... Tentulah bukan gambar awek seksi sebab tajuknya pun walkcar. Hehe...


Walkcar bukan kereta ada kaki atau kereta jadi robot macam bumblebees tu. Tapi macam dalam gambar kat atas tu. Itu la walkcar. 

Rasa walkcar berguna bagi orang yang selalu ada masalah kaki macam Zumal. Itu juga yang buat Zumal tergoda. 

Walkcar nie ciptaan Jepun, memang genius betul otak orang Jepun nie. Setelah dikaji selidik harganya mahal sangat pula. Moga masa depan harganya dah turun atau bila China copy product tu. Mengharap la...

Nak tau lebih boleh rujuk SINI.

12 comments:

  1. Bagus ni..malas nak jalan..naik benda ni...:-))

    ReplyDelete
  2. org Jepun memang sentiasa Up To Date kan...Ada saja rekaan baru daripada Jepun..

    ReplyDelete
  3. ni kalau nak bersiar-siar tepi pantai ke syok ni :) ...

    ReplyDelete
  4. Best gak tu..boleh guna bila buat rondaan

    ReplyDelete
  5. Best nie untuk mereka yg kesihatannya x berapa baik..semoga harganya akan jadi mampu milik..

    ReplyDelete
  6. kalau mahal zumal guna je kasut roda

    ReplyDelete
  7. walkcar ni perlu pegang pada something ke baru gerak..cam gambar kat atas tu pegang wheelchair

    ReplyDelete
  8. kalau mahal baik zumal guna kasut roda je...walka car ni perlu pegang pada something baru gerak eh...tgk gambar kat atas tu pegang wheelchair

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh gerak sendiri tanpa bantuan. JM boleh search dalam YouTube untuk tengok video walkcar...

      Delete
  9. Best juga kalau ada ni..senang nak gerak kan zumal...tapi kalau harganya terpaksa mampu tengok jak..hihi

    ReplyDelete
  10. Assalam zumal,
    haaaaaaaaa
    nak jugaks he3

    ReplyDelete
  11. kalau tengok rupanya simple jer.. tapi tuh laa kan mahal plak.. ohh boleh gerak sendiri ya.. buat sendiri laa, modified boh enjin keta kontrol.. boleh kontrol sendiri.. hehehe..

    ReplyDelete