Booking.com

30 Aug 2015

HADIAH BIRTHDAY PALING DIINGATI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Esok hari jadi untuk negara kita yang ke 58 kan? Alhamdulillah la. Hari kemerdekaan la. Disebabkan mood kita mengenai ulang tahun, Zumal pun nak cerita pasal hadiah yang pernah Zumal dapat masa birthday dalam 3 atau 4 tahun lalu. Tapi hari nie bukan birthday Zumal yer. Saja nak cerita ja.

Zumal ada sorang sepupu, umur memang jauh beza la. Zumal nie tua dah tapi dia masih sekolah. Dia nie suka bili abang sepupu dia nie k. Macam-macam la yang dia buat termasuk hantar sms yang mengutuk ex Zumal. Haha. Perangai tak leh blah. Bila dikenang bukan rasa nak marah dia tapi tergelak sorang-sorang. Kerana sepupu Zumal tu, Zumal dan ex tu selalu gaduh. Perkara nie jadi tahun 2009 hingga 2011. Sebab masa banjir Zumal, tok dan arwah tok wan akan pindah ke rumah dorang. Masa tu la kejadian pelik sering terjadi. Misalnya phone hilang, beg hilang dan macam2 la yang hilang. Memang Zumal dah tau kerja adik sepupu yang nakal tu. 

Pada tanggal 2 Januari beberapa tahun yang lalu, adik sepupu Zumal ada bagi hadiah untuk Zumal. Memang Zumal tak pernah dapat hadiah birthday. Apatah lagi kek atau majlis sambutan birthday. Korang nak tahu apa hadiah yang adik sepupu Zumal bagi? Cer tengok gambar nie, walaupun itu bukan gambar hadiahnya tapi benda tu la yang dia bagi.


Inilah hadiah yang adik sepupu Zumal beri. Vicks inhaler. Suatu masa dulu Zumal sentiasa guna inhaler tu kerana selalu selsema. Maybe akibat resdung. Itulah hadiah paling rare seingat Zumal dan paling diingati hingga kini. Terima kasih Ami atau nama sebenar Zulfahmi. Hehe...


36 comments:

  1. waalaikumussalam. walaupun sesuatu pemberian itu tidak berapa berharga tapi nilainya tidak terkira. betulkan zumal ?

    ReplyDelete
  2. Hahahahaha....sabar jelah..kesian zumal dengan ex zumal tu...

    ReplyDelete
  3. yg buli kita ni laa yg nak igt sgt nanti.. kenangan pahit bila dikenang sebenarnya manis..:)

    ReplyDelete
  4. walaupun kecik, tapi kalau ada kegunaan untuk kita, maka ianya sangatlah sentimental kan...

    ReplyDelete
  5. Ok gak hadiah tu Zumal..hehe

    ReplyDelete
  6. sepupu yg nakal tapi memahami tu...

    ReplyDelete
  7. hahahaha idenya menarik, jadiin kado buat temen juga akh

    ReplyDelete
  8. Keran kenakalannya zumal pasti sering teringat kan dia..kan?

    ReplyDelete
  9. Hadiah yg ada sentimental value tu Zumal.. nostalgia..

    maaf lama tak menyinggah.. baru berkesempatan duduk berblogging hehee.. salam kemerdekaan.. :)

    ReplyDelete
  10. salam singgah sini zumal....Nakal2 adim sepupu zumal tapi dialah yang paling memahami zumal kan...

    Salam merdeka zumal.

    ReplyDelete
  11. Ha..ha....tak sangka barang macam tu pun boleh jadi hadiah

    ReplyDelete
  12. Yang aneh selalu menjadi ingatan dan kenangan manis :)

    ReplyDelete
  13. Sampai gaduh dengan x tu dek sepupu ..hihi

    ReplyDelete
  14. "Dia nie suka bili abang sepupu dia nie " bili tu apa? beli?

    ReplyDelete
  15. berapa umur si Ami tu skrg...masih kena buli ke...nakal dak tu...ada gambar?

    ReplyDelete
  16. wow.. ahhaha... x boleh trima tul hadiah tu

    ReplyDelete
  17. hahahaha
    sepupu yang sungguh memahami
    sure igt smpai bila2 adiah ni kan

    ReplyDelete
  18. sama la zumal, saya pn jarang dpt hadiah ni hihi

    ReplyDelete
  19. hehehe
    best lah , ada juga org bg hadiahkan...

    ReplyDelete
  20. Hahaha....sekarang dak ami tu nakal lagi tak...

    ReplyDelete
  21. haha, tak dapat dibayangkan jika saya yang dapat hadiah tu.
    erm...kuat membuli tapi amat melindungi. bagus..
    nasib baik dia tak adiahkan set vick setiap tahun.
    *****************************************
    [ Qurban + Aqiqah + Waqaf untuk Maahad Tahfiz ]
    Tarikh tutup : 14/09/2015
    mari sertai kami untuk program 'Qurban dan Aqiqah Amal bersama Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az-Zahrah' (MTSFAZ).
    program ini bertujuan untuk mengumpul dana pembinaan Maahad Tahfiz kami.
    sebahagian dari duit 'Qurban dan Aqiqah Amal' akan disumbang kepada Maahad Tahfiz yang berkaitan.
    p/s : Jika tuan/puan ingin melakukan WAQAF sahaja pun, digalakkan.
    maklumat lanjut di blog MTSFAZ :- goo.gl/ixmeBH

    ReplyDelete
  22. nakal adik sepupu u
    tapi comel dapat hadiah ni
    rasanya adik sepupu u juga concern atas zumal

    ReplyDelete
  23. baru betul hadiah.. benda yang kita akan guna.. baru berbaloi..
    kadang dapat benda yang eeerk.. nak buat apa eh dengan benda ni..
    tapi dah namanya hadiah.. syukur =)

    ReplyDelete
  24. MV pun sama gunakan vicks tu kalau selsema..

    apa perasaan zumal bila dapat benda tu?hihi

    ReplyDelete