13 Aug 2015

DINNER DENGAN TURKISH KEBAB

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Malam nie tetiba Zumal rasa lapar. Tok pula kenyang makan cucur ubi petang tadi. Zumal pun makan juga tapi tak kenyang lagi. Baru timbang turun 2kg tetiba duk teringin makan macam-macam pula.

Tak nak fikir lama, start motor terus meronda di depan perumahan Zumal. Rasa macam nak makan kebab. Nampaknya malam nie Turkish Kebab buka. Alhamdulillah. Zumal order kebab ayam special. RM5.00 je untuk kebab special. Untuk yang biasa RM4.00.

Tak sempat duduk lama, kebab yang Zumal order dah siap. Nasib Zumal datang awal, lepas Zumal balik dah berderet orang beratur nak order.

Turkish Kebab nie berbeza sikit dengan kebab lain. Biasanya kebab nie disumbat dalam roti tapi Turkish Kebab nie dibalut dengan roti yang macam roti arab tu.


Turkish Kebab nie sangat sedap tau. Dalam kebab nie selain ada isi ayam, ada juga fries, salad, sayur mayur lain di samping sos special dan maiyonis. Sehingga menjilat jari k.

Kalau korang sampai Perlis, lokasi Turkish Kebab nie adalah Taman Sena Indah. Gerai Turkish Kebab terletak berhadapan Agro Bazaar 1 Malaysia. Terpampang besar nama Turkish Kebab kat situ. Jom makan semua...

14 comments:

  1. pergh murahnya zumal... nampak sedap... terliur pula...

    ReplyDelete
  2. klu teringin , blh juga buat sendiri ni zumal ...

    ReplyDelete
  3. CP lagi suka kebab macam ni dari kebab yang dalam roti pita atau roti sosej tu.

    Dulu selalu makan kat Dunya Kebab

    ReplyDelete
  4. tengok turkish kebab tu rasa lapar pula malam malam macam ni. hahaha

    ReplyDelete
  5. Berbaloi ..besar kebab nya cuma rm5 ..

    ReplyDelete
  6. Peerrrgghhh...sedapnya
    Sos special nampak lemak berkrim...

    ReplyDelete
  7. wahh, rindu dah kebab camni :D kalau zumal datang czech, banyak kebab macam ni lah :D padat dgn daging, boleh kenyang betul!

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  8. lama x mkn kebab
    tiba2 mcm nak buat kebab lah mggu ni hehe

    ReplyDelete
  9. mcm mn buat berat turun ni?dok naik lg adala ni...huhuhu...

    dapnya tgk...banje pelizzzz :p

    ReplyDelete
  10. dulu kat uni.. ada budak2 arab buat bisness kebab arab.. pergh !! sanggup pegi blok laki nak beli sbb sedap yang amat..

    ReplyDelete
  11. dah lama x mkn kekab..sedapnya..letak sos pedas...kebabom!!!

    ReplyDelete
  12. pagi2 dah tengok makanan.. ni yang buat Eyda lapar nih..

    ReplyDelete
  13. Assalam zumal,
    turkish kebab ni bawah Ramly jugak kaaaaa??
    nampak plastik balut dia tu ada logo Ramly :)

    ReplyDelete