Booking.com
Booking.com

25 Aug 2015

BAKAL DAPAT BABY

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari tu Zumal ada kongsikan dalam facebook pasal nak bagi anak kucing yang 8 ekor tu kat sesiapa yang mahu tapi hanya 3 berjaya mendapat keluarga angkat dan selebihnya masih bersama Zumal. Bila dah direnung kembali rasa sedih nak bagi kat orang. 

Antara sebab nak bagi kat orang kerana Teh bakal melahirkan anak lagi. Fuh kerap betul Teh beranak. Aduhai.




Tengok Teh tengah testing kotak. Kiranya macam wad bersalin dia ler. Kalau orang mengandung, muka dah hilang seri tu sebab nak dapat baby girl kan. Kucing nie camtu gak ke? Hehe...

Tapi Teh still cute mute je maybe dapat baby boy la. Lagi satu Teh jadi cam pemalas je sekarang nie. Haha...



Pernah kengkawan suggest memandulkan Teh. Memang nak tapi banyak gak kosnya. Tak mampu la. Lagi satu tak ada kenderaan nak bawak Teh ke klinik. Naik motor tak boleh, Teh ganas sangat. Moga lepas beranak nie Teh dah tak miang lagi...

22 comments:

  1. Wah..banyaklah anak sedara lepas ni :)

    ReplyDelete
  2. kos dlm rm 80..

    kena buh dlm bekas bertutup ( bakul ). yui buat mcm tu sbb yui nek moto juga..huhuhu..

    moga teh baik2.. sbb lps ni mmg akan dia beranak je lg ( lumrah kucing )

    ReplyDelete
  3. teh nampak sihat n gebus tu...comelnya dia walau kerap beranak..

    ReplyDelete
  4. kucing kt rmh dh jd cm kilang bt anak...brpuluh ekor anak dia

    ReplyDelete
  5. kesian teh, tak pe lah ada tempat berlindung kan,kejap je duk dalam kotak tu pastu mulalah pindah randah kan hihi :)

    ReplyDelete
  6. zumal mmg pecinta kucing eh
    semoga dimurahkan rezeki zumal

    ReplyDelete
  7. kasi mandul atau letak dalam sangkar..sebab kalau banyak anak tempat tak selesa pulak..

    anyway pelihara kucing memang best

    ReplyDelete
  8. Assalam zumal,
    waaaaaaaa
    ibu muda tu he3

    ReplyDelete
  9. ramailah anak sedara zumal nti yee

    ReplyDelete
  10. salam singgah sini zumal...seronoknya teh dpat baby...makin meriah lah keluarga teh yer zumal...

    ReplyDelete
  11. Tentu anak2 teh comel macam teh...

    ReplyDelete
  12. anak bawa rezeki zumal ... heheheee

    ReplyDelete
  13. kucing zumal jenis bulu luruh tak??

    ReplyDelete
  14. kalau bawak Teh naik moto takot Teh yang bawa motor tu ngeh2..

    ReplyDelete
  15. tahniah zumal..Bakal jadi father to be...hahahahahahahahaha

    gurau2

    ReplyDelete
  16. Tahniah zumal..
    Untunglah kalau teh xmiang.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. bukan salah teh sorang je miang...sbb teh comel itu sbb ada yg tergoda heeeh

    ReplyDelete
  18. Teh oh teh kenapa la comel sangat tu gewe tergoda hihihi

    ReplyDelete