Booking.com

9 Jul 2015

KESAYANGAN KU

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Buat ape tu? Buatlah ape pun yang penting buat perkara baik dan jangan buat sesuatu yang mungkar. Jangan ponteng puasa yer.

Cer teka apekah makhluk dalam gambar tu? Bukan alat penjimat minyak dek kerana nama V power tu macam nama minyak shell kan??? Power bank zaman dahulu kala. Alhamdulillah dah setahun lebih Zumal beli. Pada awalnya ada gak masalah, rupanya bukan power bank punya salah, tapi cable Zumal yang problem.

Barang-barang aksesori hand phone kalau beli kat Perlis memang mahal. Tapi kerana terpaksa aku relakan. Maklum la power bank nie keperluan bagi pengguna gadget tegar macam Zumal.

Alhamdulillah dengan kapasiti 10,000 mAh, mampu charge Asus Zumal 2 kali sampai full. Nak charge 2 phone pun boleh. Harga kat Perlis masa tu RM100, rasanya kat KL, RM50 pun boleh dapat. Itulah benda keperluan kalau mahal orang tetap beli. Macam minyak petrol, naik macam mana pun kena beli juga sebab tak boleh ganti dengan air hujan.

Macam tu la power bank tu. Tapi sayangnya power bank zumal berat sangat. Walaupun berat tapi hati tetap sayang. Zumal ada lagi satu yang ringan tapi kemampuannya hanya 5000 mAh jer. 

Kenapa Zumal cerita pasal power bank? Saja ja sebab tak ada cerita power rangers ada ubat yang power. Selamat berbuka puasa semua...

9 comments:

  1. Wahh boleh lah cari nanti. Nak beli powerbank baru

    ReplyDelete
  2. Betul zumal..kalau dah perlu..suka atau tak..digagahkan juga..

    ReplyDelete
  3. hehe sesetengah orang kalau takdak power bank , boleh gelabah tgok beteri fon dah merah2 tambah2 wktu tu tgh jenjalan.

    ReplyDelete
  4. power bank muja berguna time nak travel je.. huhuu

    ReplyDelete
  5. ehehe, timm xpenah ada g powerbank..huhu..
    xpenting sgt kot..

    ReplyDelete
  6. Power bank mmg perlu utk terutama utk blogger mcm kita ni.. klu tak de cemas gak bila bateri yah hujung2 huhu.. :D

    ReplyDelete
  7. ada power bank tp guna time travel/p mn2 ja sbb suka snap photo...hihihi

    ReplyDelete
  8. nampak cam berat je...JM guna power bank Pineng

    ReplyDelete