Booking.com

24 Jul 2015

CHICKEN CHOP FROZEN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Dah makan ke belum? Tetiba tanya dah makan ke tak yer, maybe korang ingat Zumal nak belanja la tu. Hari nie Zumal tak belanja makan tapi belanja gambar jadilah yer.

Musim raya nie mesti dah naik jemu makan ketupat, lemang, nasi impit dan kuih raya yer. Oleh itu Zumal nak suggest menu untuk korang cuba. Apa menunya? Kejap, jangan gelojoh sangat. Menu yang Zumal cadangkan ialah Chicken Chop. Susah? Tak sebenarnya kerana ianya lebih mudah dengan adanya D'Apple™ Frozen Chicken Chop. (Terdapat pelbagai pilihan produk frozen keluaran D'Apple™ di pasaran)



Dalam bungkusan Chicken Chop Frozen ini mengandungi 1 ketul paha ayam yang telah dibuang tulang dan diperap, 1 pek tepung serbaguna, 1 pek sos serbaguna dan 1 pek ubi kentang.


Chicken Chop ini boleh disediakan secara gorengan ataupun panggang. Hari nie Zumal nak kongsikan cara gorengan.

Permulaannya, keluarkan semua bahan dari kotak. Untuk membolehkan chicken chop ini cepat masak, korang perlu hiris ayam supaya ianya mudah dan cepat dimasak.

Kemudian tabur tepung serbaguna di atas permukaan ayam sehingga rata. Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga kekuningan selama 6 minit. Gorengkan juga kentang sehingga masak. Selepas itu, panaskan pula sos seketika hingga cair. Dan kini Chicken Chop korang sedia untuk dihidangkan. Selamat menjamu selera...



D'Apple™ Frozen Chicken Chop
Dikilangkan oleh:
Geliga Sari Sdn Bhd (887594-D)
Lot 3356/PT 2429, Jalan 4A/44, Kompleks Kilang Makanan Halal PKINK,
Kawasan Perindustrian Pengkalan Chepa II,
16100 Kota Bharu, Kelantan.
No. Telefon: 09-771 3881, 771 3882 Faks: 09-771 3880
Email: info@dapplefrozenfood.com.my

19 comments:

  1. wahhh...lepas ni bolehlah makan chicken chop selalu. hehehe

    ReplyDelete
  2. chicken chop memang layan kalau buat sekali sekala..

    ReplyDelete
  3. lepas nih boleh makan kat umah jelah.. mudah dan cepat lagi..

    ReplyDelete
  4. SEDAP NI PRODUKSI MAKANAN HALAL YG DIYAKINI...

    ReplyDelete
  5. Biasa kat umah buat lamb chop je
    :-))

    ReplyDelete
  6. Skrg nie macam2 produk yg ada di pasaran untuk memudahkab kami kaum ibu yang berkerjaya nie..

    ReplyDelete
  7. senang je nak sediakan bagi yg baru belajar masak ... eh ... hehehee

    ReplyDelete
  8. Sampai sekarang produk D'Apple takda dekat sini ..wuwuwuwu

    ReplyDelete
  9. Ini sudah jadi satu berita baik ni. Bertambah lagilah produk bumiputera. Syukur..

    ReplyDelete
  10. looks very convenient to prepare

    ReplyDelete
  11. senang nya nk buat.. xpayah ke kedai

    ReplyDelete
  12. wahhhh siap ada kentang no. ini kena try nti ni hehe

    ReplyDelete
  13. Assalam zumal,
    waaaaaaaaaa
    sekarang ni macam2 yang memudahkan kita kan3

    ReplyDelete