Booking.com
Booking.com

25 Jul 2015

CAROUSELL UNTUK BERNIAGA ONLINE

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Nampaknya Zumal terpaksa menganaktirikan blog seketika kerana urusan perniagaan. Alhamdulillah perniagaan Zumal telah dapat sambutan di Perlis. Ini menyebabkan Zumal sedikit sibuk. Sibuk kerja sendiri nie rasa lebih selesa daripada kerja dengan orang. Memang sangat lain tambah pula bila perniagaan mendapat sambutan. Kepenatan tu menampakkan hasil. Syukur sangat.

Sekarang telah ramai antara kita berniaga. Kebanyakkannya berniaga secara part time. Kenapa? Kerana berniaga ini adalah sunnah. Berniaga juga merupakan 9 per 10 punca rezeki yang telah dinyatakan dalam Al Quran. Jadi kita perlu rebut peluang ini. 

Ramai antara kita berniaga secara online kan? Ada yang berniaga di facebook, instagram, twitter dan lain-lain lagi. Tapi pernah tak korang dengar tentang Carousell? Carousell nie aplikasi yang lebih sesuai untuk peniaga online. Zumal juga baru berjinak-jinak dengan Carousell nie. Ia boleh memuatkan gambar seperti instagram tapi lebih menarik. Tambah pula jika kita menggunakan gadget pintar seperti smartphone dan tablet. 

Paparan utama carousell


Paparan carousell Dunia Zumal


Download percuma di play store

5 comments:

  1. Wahhh good joblah zumal..selangkah lagi kehadapan..moga terus success tau..

    ReplyDelete
  2. sis dah tgk corusell ni . harga berpatutan lah ...

    ReplyDelete
  3. Wah!!Aplikasi baru..nanti nak usha lah..

    ReplyDelete
  4. Assalam zumal,
    moga terus maju jaya uols :)

    ReplyDelete