15 Jul 2015

#Cabaran20Hari SENARAI KUIH RAYA PILIHAN HATI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kali ni tiba masanya untuk Zumal melengkapkan cabaran ke 19 dalam #Cabaran20Hari. Alhamdulillah dah nak habis cabaran dan lusa dah raya.

Semasa menaip entri nie 10 hari yang lalu, kuih raya memang belum beli. #Cabaran20Hari hari nie nak cerita tentang kuih raya pilihan hati. Kiranya macam senarai kuih raya yang bakal zumal beli. Insha Allah hari nie atau malam raya Zumal akan pergi shopping kuih raya. Buat memang tak sempat. Pegang phone tak sempat inikan pula nak update pertanyaan seseorang dekat WhatsApp. Kita kerja sendiri bukan macam kerja ofis atau pun baru tengah praktikal tu, boleh pegang phone menunggu mesej masuk. Bukan gitu dik ooi. Awak tak kenal Zumal dan tak tahu perjalanan hidup Zumal dan jangan terus melenting hokay. Semua pernah Zumal cerita dalam blog, tak kan untuk awak, saya nak karang cerita lagi. Eh,silap tajuk dah nie.

Antara kuih raya pilihan hati Zumal dan wajib ada masa raya nie adalah: 

1. Biskut Mazola - feveret tok
2. Almond London
3. Tart Nenas
4. Kuih Sepit - teringin beli yang ada coklat tu...
5. Batang Buruk

Kuih lain yang mungkin Zumal pilih juga...

1. Bahulu
2. Simpulan Kasih
3. Congo Bar
4. Kuih Putu Kacang - feveret tok dan arwah tok wan
5. Kuih Putu Beras - feveret tok dan arwah tok wan 

Ini sahaja la senarai kuih pilihan hati Zumal. Tapi kalau fulus tu Zumal yang cop confirm yang tak tersenarai pun akan Zumal beli. Maklum la kuih tunjuk aje... Korang macam mana pulak? 



9 comments:

  1. tart nenas the best!!
    heee kuih sepit yang ade perasa tu xpenh makan lagi

    ReplyDelete
  2. Kuih simpulan kasih tu mcmn? 1st time dgr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpulan kasih tu macam mini popia gak tp disimpul. Nama je beza..

      Delete
  3. saya kuih apa pun tak kisah janji kuih tu mesti sedap dan bergoreng. hehe

    ReplyDelete
  4. oh wow nak itu semua kuih
    tolong send kl sini xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. After raya I will send for you ^-^

      Delete
  5. Feveret yan biskut batang buruk

    ReplyDelete
  6. Batang buruk memang best.. Sha ada beli kuih sepit yang ada coklat dalam dia.. sedap Zumal.. Nanti trylah beli..

    ReplyDelete