Booking.com
Booking.com

6 May 2015

TIME ZONE PACIFIC


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semalam Zumal ada update entri keputusan pemenang segmen Zumal di salah satu blog Zumal. Zumal buat auto publish jam 8.00 malam. Walaupun masa Zumal taip entri tu masih petang. Pagi nie Zumal buka pc dan nak semak email, eh nape tak ada siapa pun yang claim hadiah segmen tu??? Hairan gak sedangkan Zumal dah maklumkan setiap peserta yang Zumal akan umumkan senarai pemenang jam 8.00 malam. Nak tahu tak apa terjadi sebenarnya??? Jam 8.00 pagi tadi pun entri tu masih belum publish. Terkejut gak Zumal. Rasa malu pun ada sebab dah beritahu dorang yang Zumal nak umum jam 8.00 malam. Bila Zumal check setting rupanya blog Zumal setting time zone (Pacific Time). Maksudnya time 8.00 malam di Pacific Time tu belum sampai lagi masanya. Malunyer... Sorry la kepada semua peserta. Zumal dah umum keputusannya pagi tadi... Untuk yang belum tahu jom terjah blog JOM SIHAT

20 comments:

  1. HEehehe...tak perasan ye..

    ReplyDelete
  2. x sempat nak join . singah blog je la

    ReplyDelete
  3. Assalam zumal,
    he3
    tershashul yer :P

    ReplyDelete
  4. silap setting masa ya zumal.

    ReplyDelete
  5. ehehhe. x sangka pula boleh jadi macam tu. adoi

    ReplyDelete
  6. ala ,mrk sporting je ... heheheee

    ReplyDelete
  7. perkara biasa..orang akan faham punya bro..

    ReplyDelete
  8. hihi, dulu pernah kena mcm gini ^_^

    ReplyDelete
  9. sy plak tertukar bahasa bangladesh hahaha jenuh nk betulkan

    ReplyDelete
  10. adoyai.. hahahaha.. macam ini pun boleh jadi ye zumal.. lawak deh. hahaha

    ReplyDelete
  11. sipbaikla perasan no zumal hehehe

    ReplyDelete
  12. salam ukhwah Zumal, bersua pula disini, itulah namanya kesilapan teknik kan :)

    ReplyDelete
  13. xpe.. klu tak kite tak taahu... hihi

    ReplyDelete
  14. ohhh....ahaahha...sabar je lah

    ReplyDelete
  15. kalau JM mmg tak tahu mana nk edit

    ReplyDelete