16 May 2015

GURUKU TERSAYANG

Lirik Lagu Guruku Tersayang


Pagiku cerahku
matahari bersinar…
ku gendong tas merahku
di pundak…

Selamat pagi semua
ku nantikan dirimu
di depan kelasku menantikan kami..

Reff :
Guruku tersayang
guru tercinta tanpamu apa jadinya aku…
Tak bisa baca tulis, mengerti banyak hal..
guruku terima kasihku…

Nakalnya diriku kadang buatmu marah…
namun segala maaf kau berikan..

Selamat pagi semua
ku nantikan dirimu
di depan kelasku menantikan kami..

Reff::
Guruku tersayang …
guru tercinta tanpamu apa jadinya aku…
tak bisa baca tulis mengerti banyak hal…
guruku terima kasihku…

Nyatanya diriku kadang buatmu marah…
namun segala maaf kau berikan..

Ulang Reff Kedua...

video

<SELAMAT HARI GURU>


#bila betul-betul feel memang keluar air mata... istimewa buat semua guru...

13 comments:

  1. ya..selamat guru kepada rakan-rakan blogger yang bergelar guru..kau lah yang terbaik dalam hidup ku.

    ReplyDelete
  2. selamat hari guru...sambil nyanyi2...ramai blogger kita yg guru ni.

    ReplyDelete
  3. selamat hari guru kepada semua cikgu2 di luar sana

    ReplyDelete
  4. Selamat hari guru kpd semua warga pendidik.. Tanpa guru siapalah kita..

    ReplyDelete
  5. selamat hari cikgu....ehh...selamat hari guru!!!

    ReplyDelete
  6. selamat hari guru pd seluruh guru di malaysia ...

    ReplyDelete
  7. Wah lagu untuk semua tenaga pengajar yang bergelar guru,best best :-)

    ReplyDelete
  8. oh, ni lagu eh.... ehehe. first time dengar. ops

    ReplyDelete
  9. slmat hari guru seluruh malaysia

    ReplyDelete
  10. Assalam zumal,
    he3
    iols tak pernah dengor lagu ni

    ReplyDelete
  11. Dulu time skolah suka sgt Cikgu2 wat persembahan nyanyi lagi : Kami Guru Malaysia " :)

    ReplyDelete
  12. Zumal sampai keluar air mata dengar cikgu nyanyi lagu Kami Guru Malaysia tu...

    ReplyDelete