21 May 2015

DAPAT JUGA DAFTAR

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah perancangan yang Zumal nak buat dah berjaya. Apalah yang Zumal nak merepek pepagi nie kan? Poyo lah... Hehe...

Sebelum nie, kita disarankan mendaftar perniagaan online kita di Suruhanjaya Syarikat Malaysia kan. Zumal dah daftar dulu. Tapi masalahnya nama komersial tu tak ada kena mengena dengan blog. Pada tahun 2008-2010 Zumal daftar Pesona Rafflesia Enterprise, kemudian tahun 2011-2013 Zumal pakai My Kayangan Management dan tahun 2014 Zumal pakai pula AZM Prima Utara. Kononnya nama tu nampak grand la. Grand tak? Poyo je kan...

Semalam Zumal bertekad nak ubah nama perniagaan kepada nama Dunia Zumal. Alhamdulillah nama tu masih tak ada orang grab. Jadi senang la dalam bisnes kad Zumal just letak satu ja nama. Yang lain tak nak pakai dah. Sekarang segala perniagaan didaftarkan dibawah satu nama iaitu Dunia Zumal. No pendaftaran Zumal adalah RA0037398-T. 

Insha Allah minggu depan Zumal start berniaga di kiosk D'Mara Utan Aji, Perlis. Zumal share je kiosk nie sebab tak sempat nak grab satu dah ada orang kebas. Zumal jual mainan kanak-kanak aje... Doakan Zumal berjaya k...

12 comments:

  1. All the best Zumal. InshaAllah, kita ikhlas berusaha untuk memajukan diri, hasil yang kita dapat pun positif juga:)

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya zumal wah dh jadi bisnes man ni

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah tahniah Zumal.. semoga terus berjaya. Manalah tau ada peluang bisnes yg boleh dikongsi nanti.. :)

    ReplyDelete
  4. Asalam zumal,
    wa
    tahniah3
    one step forward :)
    good luck naaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. dlm berniaga ni , semangat ke kuat ... semoga bisnes berkembang dan maju ...

    ReplyDelete
  6. x kisah jual apa pun yg penting rajin..in sha Allah berjaya

    ReplyDelete
  7. wow thumbs up for your effort!

    ReplyDelete