Booking.com

22 May 2015

CUTENYA AWAK

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua. Alhamdulillah penghulu hari dah tiba, tandanya besok cuti. Boleh tak perangai gitu? Kalau korang nak tahu, minggu nie 2 hari je Zumal masuk kerja, cuti memanjang. Hah, macam tak sayang kerja jer. Kaki Zumal kekejangan lagi, sebab tu Zumal cuti. Lagipun ofis Zumal tak ada lif, kaki pula tak dapat melangkah. Masa cuti bukan duduk rumah berehat tapi buat benda lain. Urusan daftar ssm dan set up bisnes Zumal. Kerja yang tak perlu naik tangga Zumal boleh buat. Tapi jangan suruh duduk, kalau duduk nak bangun semula rasa pedih kat paha nie. Entah la. Doktor cakap masalah saraf dan kurang kalsium. Bila nak sembuh pun tak tau. Panjang giler mukadimah tak ada kena mengena dengan tajuk.

Ok. Kita berbalik kepada jalan benar. Opocot. Tadi silap jalan ke? Ada tersasar. Cute? Siapa yang cute tu wahai Encik Zumal? Eh, korang tak tahu ke? Mesti la Zumal. Ops, jangan muntah kay. Sebenarnya korang yang tengah baca entri nie la yang sangat cute... Macam comel jew. Hehe... 

Ops, tersasar lagi sebenarnya. Tapi betul korang memang cute yer. Cuma nak cerita semalam Zumal pergi pejabat pos Kangar. Eh bukan nak cerita pasal kerani pos tu cute... Tak la. Tapi kat ssm ada la yang cute. Hehe. Zumal, bawa mengucap kay. Zumal pergi pejabat pos untuk bayar bil air dan membeli setem. Setem! Yes setem tu la yang cute. Tambahan pula ada gambar kucing. Zumal nie kan penternak kucing yang berjaya sebab tu suka giler bila nampak kucing walaupun lukisan atas setem. Tak pasal-pasal Zumal beli setem tu lebih untuk simpan. Jadi pengumpul setem pulak!!!

Nak tengok setem tu? Tak leh, kena bayar dulu. Satu singgit kay. Gurauan je. Meh la Zumal tunjuk betapa cute setem yang Zumal beli tu...

Cute ke tidak? Macam tuan punya setem aje kan?
#sejujurnya korang lagi cute dari setem dan Zumal. Hehe...

22 comments:

  1. Tahniah pos malaysia..memartabatkan kucing di malaysia..sumpah cute..

    ReplyDelete
  2. Assalam zumal,
    he3
    montoks kucin itu :)

    ReplyDelete
  3. Sha memang cute. Eh. Haha.
    Kucing sebelah kanan tu paling cute :D

    ReplyDelete
  4. Cute sangat.
    Penggemar bulus mesti tak lepas peluang kalau tahu nih!

    ReplyDelete
  5. jarang tengok kucing di malaysia ni . huhuuu

    ReplyDelete
  6. Ngeri plak kita tgk Mata tu.... Bnykkan mkn vitamin&minum susu....;-)

    ReplyDelete
  7. Ngeri plak kita tgk Mata tu.... Bnykkan mkn vitamin&minum susu....;-)

    ReplyDelete
  8. selalunya klu kaki kejang mmg ada kaitan dgn saraf lah ... darah x dpt mengalir dgn sempurna . cari tukang urut yg pakar utk lancarkan aliran darah tu . pastu rajin - rajinkanlah urut tapak kaki tu ya ...

    ReplyDelete
  9. 1st time tengok setem gambar kucing ni. gebu2 belaka. hahaha!

    ReplyDelete
  10. ala tomei2..hehe..msti ada byk lagi jenis kan..xkn zumal borong suma kot?? hihi..

    ReplyDelete
  11. Salam singgah pagi sabtu zumal....lamanya tak singgah kat blog zumal...bnyak dah berubah.....hihi....

    Comelnya setem tu zumal....

    ReplyDelete
  12. kasihan bro..ada masalah dengan kaki..

    namun saya percaya ia cuma dugaan kecik sahaja dan bawa bersabar la ye.

    ReplyDelete
  13. kurang calsium? jgn di biar zumal...better amalkan minum susu..kalau x boleh nk telan susu tu mkn makanan yg tinggi calsium...bahaya tu

    ReplyDelete
  14. kih kih kih..kucing..ingatkan rimau

    ReplyDelete
  15. os dah keluarkan setem baru..kalau beli asyik dapat gambar bunga je tak pun ikan huhhu

    ReplyDelete
  16. Kemain muka kucing tu..pp kembung..hehehe,.

    ReplyDelete