Booking.com

18 Apr 2015

TERLALU JAUH


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.  Dah lama rasanya Zumal tak share ranking blog Dunia Zumal di Alexa. Sebenarnya bukannya Zumal tak check tapi masa tu ranking blog Dunia Zumal untuk Malaysia memang tak ada langsung. Maknanya memang tak ada ranking langsung ler. Sedih sangat-sangat tau.

Semalam Zumal check ranking Alexa nie. Alangkah terkejutnya Zumal. Nak tahu kenapa? Cubalah korang tengok sendiri kat bawah nie.




Terkejut rasa macam nak pengsan pun ado. Sedangkan dulu Zumal pernah dapat ranking bawah 2K tapi sejak tak fokus update hari kini blog Zumal menjunam jauh. Jauh sangat-sangat. Macam duduk kat dalam gaung rasanya. 

Nampaknya kena banyak usaha balik la lepas nie. Apa nak usaha? Tackle hati dekat cik Alexa la. Macam mana tu, nanti Zumal fikirkan semula. Selamat berhujung minggu semua.


32 comments:

  1. ok la tu...Fida tak tau pulak pasal ranking global ni..

    ReplyDelete
  2. selamat berhujung minggu...xpernah cek pun..asal ada viewers ok jer..

    ReplyDelete
  3. alexa ni ada naik ada turun
    lama yumida x check
    mesti dh jauh terpelanting

    ReplyDelete
  4. haha, wardah pun buat macam zumal. jadi no data terus. huhu. bila dah habis belajar t baru sambung letak alek. nie pun tak check. Huuu

    ReplyDelete
  5. haha, wardah pun buat macam zumal. jadi no data terus. huhu. bila dah habis belajar t baru sambung letak alek. nie pun tak check. Huuu

    ReplyDelete
  6. haha, wardah pun buat macam zumal. jadi no data terus. huhu. bila dah habis belajar t baru sambung letak alek. nie pun tak check. Huuu

    ReplyDelete
  7. wahh kira bagus dah tu zumal..keep it up! sy takut nak cek ranking blog sendiri...macam ke lautt jek hehe

    ReplyDelete
  8. saya pun tak check lagi ranking alexa saya. hehe

    ReplyDelete
  9. Sha tak register pun alexa ni. Tapi, kalau register pun, entah-entah duk dalam gaung. Not found T_T

    ReplyDelete
  10. hmm i tak check
    tapi rasa tak apalah sgt ranking bagi i
    yg penting ada content untuk pembaca
    sharing those useful and helpful info
    sebab pengiklan juga akan tengok apa content kita tulis, cara kita tulis sebelum memberi job berbayar kpd kita

    MY-Emily

    ReplyDelete
  11. da lama tak check. nanti nak try cek la.. :)

    ReplyDelete
  12. Skrng alexa dah mulakan momentum baru.. boleh dikatakan semua tngh agak kelaut hehee.. pedulilah alexa tu.. nak sombong2 pulak dia huhu.. :D

    ReplyDelete
  13. haaaa. ok la tu.. dari kite... hahaha.. kalau yaya maybe dlm ratus ribu kot. :'(

    ReplyDelete
  14. alexa rank malaysia blog saya hilang terus . entah kenapa . global pon dah makin teruk

    ReplyDelete
  15. sis punya lak tetiba no data . pasti pi claim . now 6k ... buntang mata tgk ... huhuhuuuu

    ReplyDelete
  16. kalau check blog CT agaknya pitam terus kot ehehehe..

    ReplyDelete
  17. kalau check blog CT agaknya pitam terus kot ehehehe..

    ReplyDelete
  18. memang terlalu jauh.. samalh kita :)

    ReplyDelete
  19. ni kalau aku check ranking blog aku ni, mmg xde dlm senarai la jwb nyer.

    ReplyDelete
  20. jangan difikirin banget tentang Alexa..

    ReplyDelete
  21. Assalammualaikum...

    mselim3 kekadang tak nak fikir sangat pasal alexa nie... buat tak nampak aje...

    mselim3

    ReplyDelete
  22. kalu blog sy ntah nombor ke berapa ratus ribu agk nyer ;-)

    ReplyDelete
  23. ok le tu. takde la teruk mana pn.

    ReplyDelete
  24. eh kira okla tu at least ade jugak ranking kat malaysia ni. saya lagi teroxx takde pun. hahahaha

    ReplyDelete
  25. Alexa Cik Mimie kalau cek xde rank untuk Malaysia..sadis betul T_T

    ReplyDelete
  26. iolls lagi lah tak nak check.. Confirm out of list punye.. hehe

    ReplyDelete
  27. sy punya lagi laa jauh...hihihih...sama2 kita berusaha

    ReplyDelete
  28. ok laa tuh.. Eyda punya rasanya dok dalam gaung..

    ReplyDelete
  29. okay la tu Zumal. saya langsung xde dalam ranking Malaysia. hahahhahahaa

    ReplyDelete
  30. dah lama x check ranking di Alexa ni sbb nant ibuat hati rasa sakit..sakitnya di sin ibak kata CITA CITATA

    ReplyDelete
  31. takpe, yang penting ada orang baca hasil tulisan kita

    ReplyDelete