12 Apr 2015

PERUBAHAN ITU PERLU

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Dalam suasana hari ini setiap pergerakan kita amat bergantung kepada wang ringgit. Mana tidaknya, kenderaan yang kita gunakan pasti memerlukan minyak untuk bergerak dan jikalau melalui lebuhraya pasti kita kena bayar tol. Selain tu kenderaan kita memerlukan cukai jalan dan insuran untuk bergerak di jalan raya. Bagi mereka yang masih ada loan dengan bank kena pula bayar ansuran bulanannya. Kalau tak bayar gerenti korang tak berani keluar ke mana-mana dengan kenderaan tersebut. Orang bank pasti mencari korang kaan? Walaubagaimanapun kenderaan satu keperluan. Kita amat perlu bagi memudahkan kerja kita seharian. 

Selain itu penggunaan telefon bimbit juga adalah keperluan setiap orang pada masa kini. Telefon bimbit juga bukan lagi barang mewah seperti zaman 90an dahulu. Telefon bimbit memudahkan kita berhubung antara satu sama lain. Pelbagai urusan dipermudahkan dengan wujudnya telefon bimbit. Kekadang dalam kecemasan kita memang perlu membuat panggilan seperti polis, bomba, ambulan dan lain-lain. Bayangkan kalau tiada telefon pada saat diperlukan. Tapi telefon kita perlulah aktif untuk membuat panggilan. Panggilan kecemasan sahaja percuma. Kalau nak telefon sanak-saudara dan rakan-rakan kita memerlukan kredit di dalam telefon kita. Sedarkah kita berapa lama kita menggunakan telefon? Mungkin 10 tahun, mungkin 20 tahun kan? Apa yang korang dapat dengan kekal menggunakan telefon bimbit hingga kini? Duit kita lagi yang keluar sejak kita guna telefon bimbit tu. Bayangkan kita berbelanja RM100 sebulan, setahun RM1200. Kalau dah 10 tahun sudah RM12000. Tapi apa faedah korang kekal setia dengan telco tersebut? Dapat saham ke? Dapat dividen ke? Mungkin korang hanya dapat keistimewaan tertentu seperti lebih bonus masa berbual, lebih bonus sms dan lebih data tambahan yer. Apa yang korang terima tu tak boleh belanja dapur pun. Korang tak boleh tukar bonus panggilan dengan ayam atau ikan di pasar. Betul tak?
Hari ini Zumal nak perkenalkan telco terbaru. Masih dalam prapelancaran. Apa yang istimewanya, setelah korang mendaftar korang akan mendapat perlindungan insuran dan paling menarik duit poket pun dapat. Bukan sekadar 10 sen atau 20 sen duit poket tu tapi ianya boleh buat korang senyum lebar dan mungkin dapat mengubah kehidupan keluarga korang. BEST kan!!! Memang BEST la sebab tu Zumal nak kenalkan kepada korang. Korang pasti dah pernah jumpa plan telco macam nie kan? Ada yang kena bayar ribu-ribu untuk pakej yang boleh jana income. Kali nie Zumal tak nak kenalkan pakej ribu-ribu atau ratus-ratus. Bukan juga RM99 atau RM90 atau RM79 atau RM70 tapi cuma RM49. BEST tak? Pelan buat duit hanya RM49 sahaja. Itulah plan telco dari BEST Mobile. Sememangnya BEST!!!

Zumal juga pengguna biasa seperti korang, jadi Zumal nak terang lebih nanti menyesatkan korang. Untuk korang dapat maklumat lebih dalam tentang BEST Mobile ini, korang KLIK SINI

21 comments:

  1. JGN BEST AWALNYA TAPI XBEST AKHIRNYA...HMM KENA CUBA JUGA NI...

    ReplyDelete
  2. Macam menarik jer..tapi kena gst tak?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. BEST nie kena GST pun takpe kerana jika kita sekeluarga guna pasti dapat pulangan yang lumayan...

      Delete
  3. Macam best je zumal program macam ni.

    ReplyDelete
  4. nampak mcm menarik. tp jgn masa mula2 je best dah la. bila dah untung byk, terus jd x best.

    ReplyDelete
  5. for student, i think rm 49 still too much for me
    kenapa tak share je package kat sini tapi nak klik masuk dalam link tu?
    apa apa pun i tak berharap telco kenakan gst atas pengguna
    sebab dlm law, memang telco adalah gst free
    tidak munasabah charge atas kita ni
    kalau beli rm30 per month, gst ialah rm1.80
    darab 12 bulan dan sepuluh tahun
    kita dah lebih bayar rm216 kepada syarikat telco tu bukan gov
    MY-Emily

    ReplyDelete
  6. satu info yang best..memang betul..hidup perlukan perubahan.

    ReplyDelete
  7. siapa yg x nak duit bertambah kan ... ini berita baik kpd yg berminat .

    ReplyDelete
  8. RM100 sebulan? banyak woo. untuk yg dah kawin topup RM30 sebulan pun tak habis kot. hahaha :p

    ReplyDelete
  9. menarik ni utk org2 yg berminat.. all the best zumal ^^

    ReplyDelete
  10. Menarik pakej ni.. lumayan juga... :)

    ReplyDelete
  11. macam pakej yang member perkenalkan.. siap ada pulangan lagi bagi setiap tambah nilai.. macam2 jenis telco dah ada sekarang.. semuanya atas diri kita untuk memilih di zaman GST nih..

    ReplyDelete
  12. klau mcm tu nk try explore dulu lah info BEST nih

    ReplyDelete
  13. ada juga officemate akak yang perkenalkan simkad best ni...tp disebabkan baru join satu telco ni..

    ReplyDelete
  14. FirsT time dengar pasal telco ni. Adakah best seperti namanya? Jeng jeng jeng, kita lihat ^^

    ReplyDelete
  15. hidup perlukan perubahan.
    antara berani atau tak ja

    ReplyDelete