15 Apr 2015

MENONJOLKAN DIRI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari nie otak Zumal sedikit beku. Opps. Gurau jer. Cuma tak ada idea nak kongsikan untuk korang semua. Tapi setelah menggeledah galeri phone terjumpa gambar anak-anak kucing Zumal. Sebelum nie Teh sorokkan anak-anaknya tapi sekarang Teh dah tak mampu sorokkan mereka. Nak tahu nape? Anak-anaknya mula nakal dan sentiasa menonjolkan diri. Dapat la Zumal snap gambar mereka yang cute tu... Sekarang Zumal letakkan mereka dalam sangkar kecil. Nampaknya Teh pun tak kisah. Dah tiga hari dalam sangkar tu, Teh pun suka. Suka? Camne Zumal tahu Teh suka? Sebabnya Teh dah tak pindahkan si comel tu lagi. Teh pun macam terpaksa rela keluar masuk sangkarnya tu...

Meh tengok gambar keluarga kucing yang bahagia.











Zumal geram tengok kucing2 gebu nie... Anak-anak Teh nie semuanya tak takut orang. Lagi suka la Zumal pegang mereka tu. Moga mereka cepat besar dan boleh la kawan dengan Boboy dan Snow yang aktif tu...

24 comments:

  1. Hehehe tepu sudahh..wah semuanya comel2 ya zumal..geram la pulak tgk kucing comel camni hehhe

    ReplyDelete
  2. comel . kat umah pun tengah tunggu buncit beranak . hehee

    ReplyDelete
  3. Yang oren 2 ekor tu, geram betul. Hidung merah! Comey!

    ReplyDelete
  4. eeee...comeynya...geram cik Mimie tgk..kaler oren tu :)

    ReplyDelete
  5. cik akak....spesis penakut sikit dengan anak kucing...kucing besar pun cik akak takut..hahaha..

    ReplyDelete
  6. FAMILI MEOW YG SGT BHGIA COMEL2 N GEBU MONTEL PULA..

    ReplyDelete
  7. Sukanya tengok kucen2 tu.. comelll.. :)

    ReplyDelete
  8. alahai comeynya..
    cute kan depa tu hihi

    ReplyDelete
  9. Assalam zumal,
    meriah anak kucin uols
    nomei2 semua yer

    ReplyDelete
  10. wah makin bertambah anak2 kucing ye.. comel2 :)

    ReplyDelete
  11. masih bulu baby lagi ... geramnya ... owh sis pun dapat anak kucing juga , 5 ekor . baru seminggu . tapi mak dia dah pindahkan tpt ...

    ReplyDelete
  12. comelnyaaa.. kat perut tu mesti bolat..

    ReplyDelete
  13. ya Allah....geram lak tgk anak2 dia tuhhhhh...comelnyeeeeee

    ReplyDelete
  14. rasa cam nk sekor tapi risau tak terjaga

    ReplyDelete