Booking.com

7 Apr 2015

MALAYSIAN RALLY CHAMPIONSHIP PERLIS

ihsan: mrc


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Minggu lalu berlangsung rally di Perlis. Malaysian Rally Championship ini berlangsung pada 3 - 5 April di sekitar Perlis. Tapak permulaan dan penamat rally ini adalah di Unicity Alam, Sungai Chucoh, Padang Besar Utara, Perlis. Perlumbaan ini menggunkan litar di sekitar Padang Besar hingga ke ladang tebu Chuping. 

Kalau zaman Zumal sekolah dulu, pelumba yang sentiasa mendapat top ranking adalah Karamjit Singh dari Proton dan sampai sekarang tempat utama adalah milik Proton juga. Cuma sekarang Proton mempertaruhkan Satria Neo. Zumal ada sekejap jer pada majlis ini dan tak dapat gambar yang menarik. Jadi Zumal kongsikan gambar sekitar rally yang dikongsikan oleh mrc sendiri dan rakan facebook yang merupakan ahli Proton Racing yer.








Teringin rasanya nak drive macam peserta rally hari tu. Tapi apakan daya cita-cita tak kesampaian. Ok semua, setakat nie perkongsian Zumal malam nie Zumal jalan-jalan blog korang.korang

15 comments:

  1. Karamjit Singh eh? Sikit lagi Sha ingat Karam Singh Walia. Huhu

    ReplyDelete
  2. wahh happening la org2 perlis, layan rallyy gitu ;p

    ReplyDelete
  3. woah! selalu zizie tgk org racing kat litar dekat ngn tempat makan sini je. ni main off road tak pernah tgk lg.

    ReplyDelete
  4. tgk gambar pun dah rasa excited..jika d tempat kejadian..mahu jerit2 kat c tu

    ReplyDelete
  5. seronok org perlis dpt tgk ni ...

    ReplyDelete
  6. MUSIM KERING NI SESUAI DGN RALLY TU DI SANA..BEST JUGA NI..

    ReplyDelete
  7. bestnya rally.. belum pernah tengok kat depan mata.. motorcross dah pernah masa study dulu..

    ReplyDelete
  8. Assalam zumal,
    ni ka kalo my boboboy nengok mesti dis soka sesangat he3

    ReplyDelete
  9. pernah drive dulu , dalam game . huhuu . teringat pulak game tu masa kecik2 selalu main nama , Master Rally . .

    ReplyDelete
  10. Bestnya klu dapat tengok secara live ni.....

    ReplyDelete
  11. memang selalu buat kat padang besar kan..
    time kecik dulu pernah tengok jugak

    ReplyDelete