Booking.com

21 Apr 2015

DI PERSIMPANGAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Minta maaf kerana beberapa hari nie Zumal sedikit sibuk. Dan blog ini terpaksa dianaktirikan. 

Kekadang terfikir apakah ini petanda untuk Zumal tinggalkan sebahagian komitmen hanya fokus pada satu sahaja. Betul-betul dilema. Sekarang Zumal macam ada di persimpangan yang tak tahu ke arah mana nak pergi. Kekadang Zumal rasa kusut sangat memikirkannya. 

Antara kerja, blog, bisnes dan tawaran family. Pening nak buat pilihan. Tapi kalau ikut tawaran family rasanya lebih banyak masa untuk blog Zumal nie. Kerja sekarang tak berat tapi tekanan tu yang berat. Fuh. Pening. 

Terus ke? Nak belok?

21 comments:

  1. Hidup sentiasa ada pilihan Zumal. Cuma kita yang tahu, which choices is better for us :)

    ReplyDelete
  2. ikutlah kata hati , hehee . kerja memang banyak tekanan yang kena sabar

    ReplyDelete
  3. PILIHLAH YG TERBAIK ZUMAL..

    ReplyDelete
  4. Semoga Allah kurniakan petunjuk jln yg baik buat Zumal dlm memilih yg terbaik utk kehidupan... semoga sukses selalu... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  5. Zumal...buat solat istikharah...insyaallah...ada jawapannya di situ. Rezeki ada di mana-mana kan. Selagi kita berusaha.

    ReplyDelete
  6. Buatlah pilihan yg terbaik..:)

    ReplyDelete
  7. Assalam zumal,
    apa pun kepitusan kena keep calm naaaaaaaa
    semoga segalanya dipermudahkan AMIN

    ReplyDelete
  8. doa banyak banyak minta petunjuk dari Dia

    ReplyDelete
  9. istikharah. then buat ikut minat. bkn kerana paksaan. insya allah kalau buat ikut minat yg susah akan menjadi senang...

    ReplyDelete
  10. Agree dgn Khai Rin. Buat ikut minat.. InsyaAllah akan berjaya nanti =)

    ReplyDelete
  11. dalam hidup ini kita kena selalu buat pilihan. Islam ada ajar macam mana nak buat pilihan. Pilihlah satu pilihan yang kurang membawa kemudharatan kepada diri kita jika kita pilih pilihan tu. lepas pilih, usahakan dan bertahanlah sebaik mungkin dengan pilihan yang kita pilih itu walau apa pun dugaan yang mendatang.

    ReplyDelete
  12. pilih bisnes family. bila family happy kita pun happy :)

    ReplyDelete
  13. rasanya dilemma tu sama je pada orang lain
    kekadang kita dikelilingi banyak pilihan dan kerja sampai kita tidak fokus sepenuhnya
    MY-Emily

    ReplyDelete
  14. buatlah solat istikharah.. semoga zumal dapat memilih yang terbaik untuk diri zumal..

    ReplyDelete
  15. apakah tawaran family itu?

    ReplyDelete
  16. fikir lah masak-masak ye Zumal. ^^,


    apapun semoga berjaya in the future. buatlah pilihan yang terbaik

    ReplyDelete
  17. berfikir dgn bjika sebelum buat keputusan ye

    ReplyDelete
  18. berfikir dgn bjika sebelum buat keputusan ye

    ReplyDelete
  19. pilih yang terbaik. Pilihan terbaik demi masa depan

    ReplyDelete
  20. tawaran family tu kawin ke zumal ?
    hehehe

    ReplyDelete