Booking.com
Booking.com

9 Apr 2015

AWAK KAT MANE?


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Nampak muka Teh tu? Lain macam aje kan. 'Awak kat mane?' itulah dialog Teh masa buat muka macam tu. Percaya tak? Jangan la percaya sangat bila Zumal merepek di pagi hari nie yer. Semalam Teh mengintai apa yang ada kat atas meja tanpa pedulikan Zumal nak ambil gambar dia. Kalau tak mesti dia control ayu dulu la sebab nak bergambar.


Hujung bulan lepas Teh dah menambah kembali ahli keluarga dia lagi 4 ekor. Jadi bilangan terkumpul ahli keluarga Teh adalah 8 ekor. Meriah la semula rumah Zumal. Teh nie ada satu perangai suka mengubah anak-anaknya ke tempat tersembunyi. Jenuh juga kita mencari anak-anak Teh nie. Awak kat mane? Awak kat mane? Tak sekor pun yang jawab. Kekadang Teh sendiri pun lupa kat mana anaknya disembunyikan. Terpaksalah pasukan penyiasat ditubuhkan untuk adakan misi mencari dan menyelamat.







Dek kerana tak ada idea, kisah Teh menjadi perkongsian yer. Moga anak-anak Teh nie cute macam yang lain juga. 

20 comments:

  1. Wahhh.. comelnyaa anak-anak kucing tuuuu! jaga elok2 taw. Kdg2 ibu kucing tak pndai jaga anak sendiri. Huhu.

    ReplyDelete
  2. Salam,

    bunda singgah dari blog Khir Khalid...
    eee anak kucing, bunda geli dengan anak kucing...tapi suka tengok sebab comel2 sangat..

    ReplyDelete
  3. WAH COMELNYA..TEH SDG INTAI MKANAN NK DIBAWA KPD ANAK2NYA TU..

    ReplyDelete
  4. hahaha/..kucing kite dulu masak mula2 beranak selalu bawa anak dia duduk atas sofa..mengada sgt...dah tu penuh atas sofa sampai tuan dia yg qute ni kena duduk atas lantai///

    ReplyDelete
  5. he he boleh pulak tak ingat yer Teh...

    ReplyDelete
  6. SUBUR betul si TEH ni...apa yg si TEH ni cari...mesti dia cari..mana 'orang umah' Zumal hahahaha

    ReplyDelete
  7. Macam best je jadi ahli pasukan mencari dan.menyelamat kucing. Haha

    ReplyDelete
  8. Alololorr...tomeynye..geram tgk anak kucing..:)

    ReplyDelete
  9. Teh buat apa mengintai meja tu..lapar ye teh

    ReplyDelete
  10. geramnya! comel sgt.. chubby-chubby je smua.. nak satu boleh? nak sgt yang warna oren tu.. comelnya!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Assalam zumal,
    kan3
    u kucing slalu lagutu kan3
    suka sembunyi anak pehtu jenuh nak carik he3

    ReplyDelete
  12. Fengsan saya, Zumal...kalau tetibe Teh boleh bersuara mcm manusia.

    ReplyDelete
  13. Ibu kucing mmg camtuh. Dia kalau boleh nak sorokkkan anak dia.

    ReplyDelete
  14. Alahaiiii comelnya.. suka tengok.. :) :)

    ReplyDelete
  15. Alahai....kesiannya kat teh...anak dia letak kt mana boleh lupa....nasib baik yang pertubuhan penyiasat dan penyelamat.....dapat lah juga anak2 teh di temukan....hihi

    ReplyDelete
  16. haha. comelnya main alih2 anak xD xprasan bila blog ni da tukar comment form. hehe

    ReplyDelete
  17. kalau laa tetiba kucing tuh boleh menjawab.. boleh pengsan sekejap.. itulah kucing yang baru beranak nih suka sembunyi anak2 dia merata ceruk..

    ReplyDelete
  18. bertambah meriahlah anak cucu zumal ni

    ReplyDelete