4 Mar 2015

KENANGAN BERBLOG

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Rindu serindu-rindunya untuk zumal kembali aktif berblog. Tapi apa kan daya kelapangan zumal sudah tidak seperti dulu. Mungkin dulu zumal berblog di luar waktu ofis tapi sekarang terpaksa berblog waktu di ofis kerana masalah fon yang zumal guna untuk berblog. Minggu depan dia keluar klinik mungkin zumal kembali aktif seperti dulu. Sayang juga jika zumal membiarkan blog kosong sedangkan En. Nuffnang rajin beri CPUV. Kena bodek En. Nuffnang sama kaan. Sayang En. Nuffnang nie...


Kisahnya sejak berblog nie dari hujung tahun 2012 zumal hanya post entri yang merepek jew sebab pada zaman tu follower Dunia Zumal tak sampai 10 orang pun. Hehe. Sedih OoOo... Zumal hanya post entri bergambar jew. Macam syok sendiri jew gitu. Sekarang Alhamdulillah dah ramai yang follow zumal dan komen setiap entri zumal. Terima kasih untuk sokongan korang semua. Zumal sayang sangat-sangat kat korang terutama mereka yang terus setia dengan Dunia Zumal sepanjang zumal berblog.



Sepanjang berblog nie, kenangan paling tak dapat dilupakan ialah menyertai program Sepetang Bersama Blogger 2014 yang berlangsung di Saloma Bistro pada 8 Mac 2014. Walaupun tarikh yang sama kita berkongsi kenangan ngeri negara kita kehilangan pesawat MH370. Apa pun dengan pengalaman berharga semasa program SBB2014 tu yang membuatkan semangat zumal untuk terus berblog. Dengan ilmu yang ada tu zumal mula mencari sesuatu yang berbaloi untuk dikongsikan untuk pembaca. Entri zumal yang mula-mula mendapat rating yang banyak ialah entri INI. Entri tersebut hanya beberapa hari selepas SBB2014. Nampaknya memang berjaya zumal praktikkan ilmu sepanjang SBB2014 tu dan segala perkongsian rakan-rakan blogger di blog masing-masing. Harap-harap tahun nie zumal boleh sertai apa-apa event seperti SBB2014. Moga Denaihati buat SBB lagi tahun nie atau apa-apa event yang boleh menyuntik semangat berblog.

Terima kasih kepada semua yang sudi menyokong zumal. Tanpa korang siapalah zumal. Wassalam...

34 comments:

  1. kiranya Zumal sayang sama JM lah nih...waduh x tdo mlm mhi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal..JM gurau je tau..jgn simpan dalam hati tapi simpan dalam blog je hihihi

      Delete
  2. we as a blogger we support each other...bagi JM lah kan..jika rakan blogger rajin tinggalkan komen di blog kita tu so sbg penghargaan kita balas kunjungan baru ada 2 way communication betul tak..baru wujud kemesraan...ala...mcm Zumal dan JM...lariiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan kak JM.. Barulah mesraaaaa kan.. Hihi. (nak lari ke mana tu Kak JM?????)

      Delete
    2. Hehe seharusnya kan JM ^-^

      Delete
    3. betul! macam kita bercakap depan2 juga.. xkan sorang je nak bercerita. x syok la.. macam syok sendiri dah gayanya.. kita datang beraya umah orang, orang datang beraya umah kita ye dak

      Delete
  3. Buat ape yang penting dulu Zumal.. jangan cedey2.. :))

    ReplyDelete
  4. akak sekarang pun sibuk zumal, tengah cuba align balik mana-mana yang patut...

    ReplyDelete
  5. banyk kenangan manis berblog ni kan selain menjalen ikatan persahabatn secara maya...

    ReplyDelete
  6. nani pun busy tak sempat jugak kadang tu nak balas komen satu satu

    ReplyDelete
  7. scha pun busy dah skrang ni. Jarang dh jenguk zumal :(

    ReplyDelete
  8. Kelebihan blog zumal adalah zumal.jujur dalam menulis. Rasa ketenangan bila.baca apa yang zumal.tulis. Tak ramai blogger macam zumal.

    ReplyDelete
  9. Keep blogging zumal. Go go go ^^

    ReplyDelete
  10. Teruskan berblogging selagi mampu

    ReplyDelete
  11. Teruskan berblogging ye DZ :)

    ReplyDelete
  12. Assalam zumal,
    waaaaaaaaaaaaa
    tahniah3

    ReplyDelete
  13. wahhh, hebat gituuu, Jom sama-sama maintainkan berblogging. Hihi. *tengah takut tak sempat update jugak ni* huhu xD

    ReplyDelete
  14. salam singgah. jangan lama2 tinggalkan blog. hehehe. apapun sekarang dah boleh update dengan pantas kalau ada aplikasi di smartphones ^_^

    ReplyDelete
  15. feeling pulak rasa..teruskan berblog DZ!

    ReplyDelete
  16. Kali ni klu ada rezeki berjumpa lagi meriahkan sbb dah kenal hehee.. all the best DZ.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar nak jumpa KK dan kawan-kawan semua....

      Delete
  17. wowwwww tinggi gila :o tahniah zumal! keep blogging!

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah , dah makin byk trafik tu . belajar dari masa yang berjalan ...

    ReplyDelete
  19. keep blogging.. best dah dpt g event... sy xde kesempatan lagi nak pergi...

    ReplyDelete
  20. DZ, teruskan usaha..zumal start 2012, sy 2009 tapi progress zumal lebih LAJU. (tabik spring)

    all the best, insyaAllah! :)

    ReplyDelete
  21. selamat maju jaya zumal... zizie pun dah start busy.. huhu

    ReplyDelete
  22. Semoga zumal terus berjaya dalam dunia blog ni...Diana sentiasa sokong blog Dunia Zumal..

    ReplyDelete
  23. eh SBB 2014 i pun kat situ
    nampak byk kawan blogger
    tapi i bukan menyertai event tu
    nak tunngu bas pg kuala kubu bahru kat situ
    saja singgah visit kawan yg lama tak jumpa
    MY-Emily

    ReplyDelete
  24. yeah, teruskan berblogging. saya sokong Zumal! come on.!! hehe

    ReplyDelete
  25. semoga zumal terus kekal berblogging.
    tinggi betul pageview zumal

    ReplyDelete
  26. hebatnyer Zumal..kipidap dongibab okies

    ReplyDelete