Booking.com
Booking.com

23 Mar 2015

KAU PERGI JUA


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Akhirnya kau pergi kembali maybe buat selamanya. Eh sapa yang arwah nie kan??? A850 Zumal yang baru dibaiki haritu akhirnya rosak kembali. Aduh, seksa hidup Zumal tanpa internet sejak Jumaat lepas. Geram Zumal rasa. Sebelum nie phone Zumal tak boleh charge, Zumal dah pun baiki. Selang dua hari ada masalah lain sebab semua program kat dalam phone tak berfungsi tapi Zumal reset la sendiri dan bertahan la sehingga Jumaat lepas dan ianya tak mampu direset lagi. Nampak gayanya jika Zumal nak terus berblog kenalah Zumal beli baru. Tapi yang sedihnya, Zumal hanya mampu beli lepas GST dan sudah tentu ianya mahal sebab masa tu baru Zumal dapat gaji. Alahai perit juga...

Zumal mohon maaf jika Zumal tak balas kunjungan hujung minggu yang lalu yer. Mulai hari nie Zumal balas kunjungan korang secara berperingkat la yer. Itu pun hanya pada waktu ofis jew. Guna pc ofis la katakan. Bagi korang yang nak hubungi untuk review dan apa-apa berkaitan blog hanya di 0125747869 yer. Penggunaan sms dan call sahaja, whatsapp dihentikan sementara waktu. Harap maklum...

20 comments:

  1. akak pun tengah terfikir ni zumal selepas ini kalau nak bertukar ke telefon lain mesti harga melambung tinggi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau seribu dah kena tambah lagi 60 kaan... Telefon nie memang antara barangan yang dikenakan GST pula tu...

      Delete
  2. Alahai.. Tu la kan.. Nk beli kna gst pula.. Huhu...

    ReplyDelete
  3. GST ohh GST..Sabarr jelahh..huhu

    ReplyDelete
  4. Sama jenis dgn kitew la awa.
    Tapi tak ada problem lagi.
    Neli hanset baru??
    Memang kena menambung setahun la kan..Mesti harga naik kaw2

    ReplyDelete
  5. GST ntah! apa-apa ntah! yang bagusnya

    ReplyDelete
  6. menabung lah kita sama-sama.. nak tukar phone jugak, tapi tak sempat nak beli sebelum gst rasa..
    alahai lah nasib badan.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. Wah tajuk dah macam lirik lagu je...

    ReplyDelete
  8. nani pun baru tukar phone baruu

    ReplyDelete
  9. Mmg sakit jiwa bila HP rosak.. apatah lagi bila ada GST klu nak beli nanti hhmm.. sabarlah Zumal..

    ReplyDelete
  10. kesian Zumal...dah la phone rosak, nak beli baru pula mahal. Tak ada ke blogger yang buat segmen bagi Iphobe sebagai hadiah? Mana tahu kalau zumal punya rezeki boleh menang Iphone.

    ReplyDelete
  11. MOGA MSLH ZUMAL CPT SELESAI N GST XMMBEBANKN KITA...N DPT BELI IPHONE CNGGIH TAPI MAMPU DIBELI.

    ReplyDelete
  12. Masalah kita sama, dan yang mendukacitakan HP antara yang akan dikenakan GST&harga mungkin akan naik lagi......;-/

    ReplyDelete
  13. sis pun tgh timbangtara nak beli baru ke idak dlm seminggu ni ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  14. nampak gayanya kena beli baru juga la kan

    ReplyDelete
  15. siannye...kdg time kita perlu laa hp wat masalah kan....ujian utk kita kan..

    ReplyDelete
  16. 'ajal' dah sampai so redho la lahye

    ReplyDelete