Booking.com
Booking.com

30 Mar 2015

EH, DORANG FAHAM KE?







Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Bulan Mac dah nak melabuhkan tirainya esok. Perkara yang paling trending sekarang nie adalah GST. Maklum la GST bakal bermula 1 April 2015. Perlukah buat persediaan? Zumal tak buat apa-apa pun. Moga GST yang bermula nanti memberi 'faedah' buat kita.



Hari nie Zumal ingatkan nak kongsikan pasal Regatta Perlis tu tapi ada sedikit masalah teknikal. Terpaksa la menangguhkan entri tu. Hari nie Zumal terajin membelek pageview blog. Rupanya blog Zumal bukan hanya dilihat oleh orang Malaysia tapi banyak juga pengunjung dari negara lain. 



Syukurlah begitu. Namun Zumal juga terfikir faham ke dorang dengan penulisan Zumal nie. Guna google translate agaknya yer. Apa pun terima kasih buat semua pengunjung blog ini walau darimana jua korang datang membaca. Ayat macam terima award lak... 

20 comments:

  1. wahh ok lah tu zumal... dpt pembaca dr luar...

    ReplyDelete
  2. wow..dari India pun ada...dari Seoul x de ke hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada maybe JM yang search dari kampung di sana kan ^-^

      Delete
  3. tahniah zumal... dorg guna kamuih dewan dan pustakaq tu. ekeke

    ReplyDelete
  4. itulah kadang dari sana tapi biasanya foreigner nie dia guna google translate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu....rasanya diorang guna google translate

      Delete
  5. bangga kan bila orang luar negara pun baca blog kita. hihi

    ReplyDelete
  6. waww...banyak tu pv dr nagara luar..tahniah zumal!

    ReplyDelete
  7. tu lah, macam-macam negara datang terjah blog. Kadang-kadang tu terfikir juga diorang cari apa ek sampai ter'terjah' blog kita, huhu

    ReplyDelete
  8. ada yang datang sekadar tengok gambar bro..nak baca mungkin ada juga kot

    ReplyDelete
  9. semoga terus semangat berblogging !

    ReplyDelete
  10. Pastinya guna google translate dan ada dikalangan tu pelajar atau org2 kita yg merantau & bermastautin di luar juga.. Tahniah DZ.. :)

    ReplyDelete
  11. RAMAI PELAYAR YG SGGH DARI SERATA DUNIA YA...TAHNIAH..KDG TU CEK JUGA VIEWERS BLOG NI...

    ReplyDelete
  12. pandai2 laa diorg nk fhm mcm mn ;-)

    ReplyDelete
  13. Assalam zumal,
    kaaaaaaaaaaaannn3
    iols pun pelik
    gamaknyer deme nengok gambor sajork kan3 he3 :P

    ReplyDelete
  14. memang best kalau banyak pembaca overseas

    ReplyDelete
  15. Wah jeles kita..ramainya reader :)

    ReplyDelete
  16. ada jugak sesat dari negara luar.. ntah laa diaorang faham ke tak apa yang Eyda tulis..

    ReplyDelete
  17. ramai jugak pembaca dari luar negara ni

    ReplyDelete