Booking.com

20 Feb 2015

MAKAN TAK CUTI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Cuti panjang nie korang ke mana? Melancong ke balik kampung. Zumal tak ke mana. Hanya di rumah. Tapi bila kat rumah nie zumal jadi orang dapur. Macam-macam masakan zumal nak try buat. Mangsanya tok sebab kena makan. Zumal pun makin berisi disebabkan terlalu rajin masak dan tentunya kena rajin makan. Takut gak terlajak berat nanti.

Entri ni zumal hanya buat auto publish yer. Sengaja zumal tak nak blog ni kosong aje. Rugi kalau terbiar yer.

Sejak glamour drama Asam Pedas Untuk Dia, tok pun request nak makan asam pedas. Tok makan sikit jew tapi zumal la kena habiskan. Minggu lepas asyik makan nasi goreng tiap-tiap pagi jadi tok dah jemu jadi hujung minggu zumal buat asam pedas ikan kembung jew. Paling best semua licin.

Zumal takde la nak kongsikan resepi asam pedas tu. Rasanya korang lagi pakar. Hehe... Selamat bercuti semua.


17 comments:

  1. sy suka makan asam pedas cicah roti...pergh x leh berenti makan dibuatnya hehe

    ReplyDelete
  2. sis pun dok umah je ... dok layan tv dan blog memanjang ...

    ReplyDelete
  3. asam pedas makanan tradisi yang wajib tau... bagus Zumal tau masak... best tu...

    ReplyDelete
  4. cuti cuti pun, perut kena la isi, ye tak. hehehe...

    ReplyDelete
  5. Asam pedas lagi pekat lagi sedap... letak belacan, kunyit hidup, bawang putih & lada hitam.... partner dengan kangkung goreng atau sambal belacan... adoiii zumal... terliur Sha..

    ReplyDelete
  6. amboi.. smlm pon nadya msk asam pedas gak.hee

    ReplyDelete
  7. Masak asam pedas ni utk sarapan pg ke tuk lunch nih

    ReplyDelete
  8. asam pedas mmg x blh blah ... terbaiklah .

    sis tag zumal utk giveaway
    http://harumankasehvee.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies.html

    ReplyDelete
  9. Cuti CNY Cik Mimie pun duk rumah je tak kemana :) #asampedasuntukdia..hikhik

    ReplyDelete
  10. Assalam zumal,
    uols memang cucu mithali gitew he3

    ReplyDelete
  11. Wahh.. sedap klu dpt pekena asam pedas buat makan malam ni.. selera pulak ni.. :D

    ReplyDelete
  12. Kalau asam pedas kuahnya pekat lagi. Kalau belah utara panggil pindang, ye tak??

    ReplyDelete
  13. asam pedas ni byk resepinya tp yg plg best adalah mkn free or org msk kan kan? ;-)

    ReplyDelete
  14. Zumal, jangan lupa kira BMI.
    Selera tengah sedap ye.
    Take care & harap Tok Zumal pun sihat juga.

    ReplyDelete
  15. Asam pedas untuk dia tu best pulak.. Ros pun layan je..

    ReplyDelete
  16. kat Batu Pahat, ada asam pedas yang sedap. hihi.. kalau pi sana, mesti makan :)

    ReplyDelete