16 Feb 2015

LIEBSTER AWARD #15





Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kali nie zumal nak menjawab Liebster Award dari Parihh. Dah lama Parihh tag zumal tapi zumal kesuntukan masa untuk menjawab. Untuk pengetahuan Parihh dan semua, inilah Liebster Award ke 15 yang zumal terima sejak berblog. Kali nie yang pertama untuk tahun 2015. Nak tahu apa yang Parihh tanya kepada zumal? Jom baca Q & A kat bawah nie...



1. Apa pendapat ikhlas mengenai Blog Parihh?
J. Pendapat zumal, Blog Parihh cukup bermaklumat ada macam-macam ilmu yang zumal dapat bila terjah blog Parihh terutama pasal IT.


2. Agak2 apa perasaan bila hidup takde phone?
J. Kalau dulu zumal tak kisah sangat takde phone, tapi kalau sekarang takde phone atau line internet or data rasa murung macam kena jangkitan kuman jew.


3. Blog mana yang selalu anda pergi?
J. Zumal takde blog yang spesifik yang zumal akan pergi tapi selalu blog mana yang berkunjung ke blog zumal Insha Allah zumal akan berkunjung balas. Walaupun kekadang tak tinggalkan komen kerana masalah dengan phone zumal tu...


4. Ada prinsip ke dalam hidup
J. Zumal rasa macam tak ada. Tapi zumal kalau tak dapat sesuatu tu tetap nak cuba buat sampai berjaya walupun kena pendam lama...


5. Selalu bila rasa kesepian apa yang anda buat?
J. Sejak jadi blogger nie zumal akan fokus kat blog jew bila tak ada benda nak buat or kesepian gitu atau pun sembang dengan tok dan meow2 zumal...


6. Target yang nak capai dalam blogging?
J. Zumal teringin gak berjaya dalam dunia blogging nie terutama dalam penjanaan income dalam berblog nie. Nak capai income ribu-ribu la kalau boleh...


7. Anda ni orang yang macam mana?
J. Zumal pun tak tahu nak jawab soalan nie. Maybe ini jawapannya kot, zumal nie yang jenis pendiam tapi kalau dah kenal boleh berubah jadi ramah...


8. Agak2 apa pendapat tentang Ahmad Faris Bin Ahmad Fadzil?
J. Zumal rasa kena kenal-kenal dulu dengan Parihh nie baru boleh jawab soalan nie. Hehe. Zumal rasa Parihh nie peramah dan baik hati orangnya...


9. Lelaki / perempuan yang macam mana anda nak jadikan pasangan?
J. Wah, macam tau jew zumal nie single... Siapa-siapa yang boleh terima zumal seadanya zumal akan terima juga seadanya ^-^


10. Makan sayur ke tak? Kalau tak kita geng...
J.  Nampaknya kita tak geng la Parihh. Zumal makan sayur gak walaupun tak la sihat selalu. Lagi pun zumal suka masak-masak, zumal akan jadikan sayur tu sesedapnya ^-^



Moga Parihh berpuas hati dengan jawapan zumal yer. Kepada korang yang belum kenal Parihh jom KLIK SINI


22 comments:

  1. wah2, terima seadanya pasangannye yer..hihi..gud luck zumal on ur blogging world :)

    ReplyDelete
  2. amin semoga tercapai hasrat abg zumal . terima kasih sudi jawab :) hehee

    ReplyDelete
  3. liebster award sentiasa mencari mangsanya ya...suka jwpn zumal.

    ReplyDelete
  4. Kena jangkitan kuman sebab tak ada phone tu jawapan yang kelakar zumal. hahaha.

    ReplyDelete
  5. hahaha. sekali sekala jawab ni seronok jugak ^^

    ReplyDelete
  6. rugi sape x mkn sayur . byk khasiatnya n utk kesihatan kan perlukan zat yg seimbang ...

    ReplyDelete
  7. Hehehe..zaman skrg ni kalau hp n internet xde memang mood ilang ke laut..hikhik

    ReplyDelete
  8. zizie pernah kehilangan phone. rasa aman la pulak sebab tak ada orang kacau.. hehehe

    ReplyDelete
  9. bagus juga ada segmen or libster award mcm ni secara x langsung boleh kenal Zumah..ohh..pendiam ke

    ReplyDelete
  10. Suka jawab2 mcm ni.. boleh kenal dgn lebih mendalam. Zumal hutang alamat dgn nina. Nk pos hadiah xboleh la

    ReplyDelete
  11. Saya pun seronok blogging sebab banyak info bermakna.

    ReplyDelete
  12. oh semoga zumal dapat cari pasangan yang terima zumal seadanya
    hehe i juga seorang yg pendiam tapi dah lama jadi boleh bergurau sendalah
    MY-Emily

    ReplyDelete
  13. Prinsip hidup saya apa ye?
    Jangan mudah putus asa, cuba jaya.
    " Orang yang berjaya bukanlah orang yang tidak pernah jatuh, tetapi..
    Orang yang bangkit dari setiap kegagalan. "

    ReplyDelete
  14. semoga berjaya zumal dapat berjaya dalam berblogging

    ReplyDelete
  15. All the best Zumal... haaa parih bley geng kaksha... tak makan sayur !

    eh tipu je... Sha macam je sayur walaupun tak banyak...

    ReplyDelete
  16. sekarang ni telefon adalah salah satu benda wajib yang kena ada.
    emak ayah kat rumah pun dah tak guna tepon rumah, dah ada henpon sorang sebijik

    ReplyDelete