Booking.com

4 Feb 2015

BUAH HATI DAH SAMPAI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Terkejut tak dengan tajuk entri tu? Cam poyo jew kan. Zumal still single dan tak tau sampai bila. Buah hati yang datang tu bukannya orang tapi sebuah peti sejuk Samsung. Nak beli Samsung Note 3 tak cukup bajet tapi yang peti sejuk nie cukup bajet zumal. Berbaloi gak sebab boleh muat dua orang saiz zumal.

Dah lama mengidam nak beli peti sejuk nie. Tiga bulan dah tak de peti sejuk kat rumah. Nak simpan bahan mentah pun tak leh. Start dari sekarang boleh la shopping bahan mentah. Dan boleh masak-masak. Time sekarang berbaloi beli tau. Sebab dekat nak CNY, diskaun pun banyak. Kalau tahun lepas zumal tengok peti sejuk Samsung nie harga dalam RM1200 dan ke atas untuk yang inverter tapi sekarang lingkungan 900 ke atas jew. Dah jatuh cinta kat buah hati nie...




54 comments:

  1. sama la ngankite , 3 bulan xde peti sejuk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak simpan ayam, ikan, sayur dan lain-lain tu kaan...

      Delete
  2. Selamat penuhkan peti sejuk, Zumal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena check fulus dulu... Hehe ^-^

      Delete
    2. Fulus? Don't worry, ada tu....

      Delete
  3. kena masak selalu lah, dah ada peti sejuk ni :D hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya gitu la... tapi ada tujuan lain sama ^-^

      Delete
  4. murahlah jugak kalau peti sejuk harga bawah 1000. slalu kalau saya tengok harga mesti 1000 keatas. bagus gak beli barang time CNY, banyak diskaun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu time CNY je yang nak diskaun banyak pun...

      Delete
    2. betul3....klu CNY SALE mmg %discount tu sgt byk... sila lah berbelanja...kikiki...jgn smpi lupa diri sudah =)

      Delete
  5. Replies
    1. Excited beli macam nak sambut CNY... Hehe ^-^

      Delete
  6. Owhh..inilah buah hatinya ye?hehe..senanglah nak masak nanti..jimat pun jimat juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah buah hati baru zumal... hehe ^-^

      Delete
  7. hai duk sorang diri jer tapi peti sejuk besar kemain...mesti dh plan nk bersama buah hati ni...bila tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde plan ape2 akak... Sekarang tok dah ada kat rumah, meow zumal pulak suka ayam goreng, tiap-tiap hari beli memang rasa tak berbaloi... Besar tu sebab ada tujuan lain. hehe ^-^

      Delete
  8. sis pun suka shopping time CNY ni . byk brg sales dgn harga murah ...

    ReplyDelete
  9. rajin2 lah kedapur zumal lepas ni... leh kita share2 resepi hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah nanti zumal kongsi resepi yer ^-^

      Delete
  10. wahhhh besnya buah hati zumal!

    ReplyDelete
  11. Salam singgah pagi zumal....wahh...besarnya peti sejuk yang zumal beli...Diana pun nak beli sesuatu ni sempena CNY sebab banyak barang yang jatuh harga...

    ReplyDelete
  12. wah...bestnya dapat buah hati dah..lepas ni boleh masak2 share resepi kat sini la zumal. =)

    ReplyDelete
  13. wah...bestnya dapat buah hati dah..lepas ni boleh masak2 share resepi kat sini la zumal. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung minggu nie Insha Allah zumal share sesuatu ^-^

      Delete
  14. dah jatuh cinta? so jaga baik2 tau..jangan sampai dia merajuk heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut gak dia merajuk... tapi 10 tahun warranty kalau dia merajuk pun... hehe

      Delete
  15. Aha...peti sejuk dah besar so leh tambah koleksi FM dari JM nanti heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam zumal dah letak beberapa fm yang ada dalam koleksi... Tak sabar tunggu fm baru... Hehe ^-^

      Delete
  16. Murah arghh...peti sejuk 2 pintu tak sampai RM1000, JM beli yg 1 pintu pun RM500++

    Tak pe Zumah..for 'special one' tu in sha Allah akan ada nanti..lagi pun Zumal kan muda lagi..so dont worry ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal survey tiga kedai yang dekat dengan ofis zumal... Ada satu jew harga semurah yang zumal dapat tu... Dulu zumal pun pakai yang 1 pintu tapi dah rosak teruk sangat jadi teringin nak pakai yang 2 pintu lak. Muda tu tak juga JM, zumal dah 31 tau ^-^

      Delete
    2. baru 31 tahun...Muudaaaaaaa sangat..kalau tahu umur JM..mahu pitam 7 hari 7 mlm ahahah...

      Delete
  17. Yeeaayhhh! boleh masak-masak lepas ni..bestnye :)

    ReplyDelete
  18. ssh kalau kt umah takde peti sejuk.. ia mmg satu keperluan...

    ReplyDelete
  19. Oh my, 3 bulan takde peti sejuk ? o.O Kesiannya. hehe, mesti susah nak masak :P

    ReplyDelete
  20. fulamak....ape esbok baru!! wihuu

    DZ..kita tag utk segmen ni...http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/01/giveaway-free-template-by.html
    hihih...jgn marah ye

    ReplyDelete
  21. ingatkan sape la buah hati tu . huhuu . jemput singgah sini zumal , ada tag zumal :) http://www.blogparihh.com/2015/02/liebster-award-by-cik-ash.html

    ReplyDelete
  22. Peti ais ni penting untuk jangka masa panjang. Banyak duit kita dapat dijimatkan dengan adanya peti ais.

    ReplyDelete
  23. peti sejuk salah satu benda wajib ada dalam rumah. senang utk aktiviti masak2 sbb kalau xde, tiap2 hari la kena keluar beli bahan mentah sbb x boleh simpan lama.

    ReplyDelete
  24. dah boleh tunjuk skil memasak lak =)

    ReplyDelete
  25. tudia..buah hati dia...
    hahaha.betul kata kak JM,boleh letak koleksi fm yg zumal dapat..
    insyaaAllah nanti sampaila si dia tu.. :D

    ReplyDelete
  26. lepas ni boleh share resepi banyak-banyak!

    ReplyDelete
  27. Cantik peti ais zumal. Yang penting boleh guna untuk simpan barangan mentah tu.

    ReplyDelete
  28. Assalam zumal,
    lepaih ni lagi sakan la bersilat kat dapor naaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  29. peti ais beso bnykle brngnye nanti, masa duk ngan H/Mate dulu guna peti ais cinonit je seksa ooo.....;-(

    ReplyDelete
  30. wau, jelesnye kita..huhuk..samsung tu..CNY ni mmg byk brg elektrik offer..

    ReplyDelete
  31. Bestnya boleh simpan stok makanan.. hehe

    ReplyDelete
  32. loll.. ingat awek tadi.hehe

    ehhh sama peti sejuk ngn rommate nadyya la.. spesen. ;)

    ReplyDelete
  33. besarnyer buah hati..klu dapat buah hati betul btul2 besar ni raya cina laa zumal

    ReplyDelete