28 Jan 2015

WW : BOBOY

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari nie first time untuk tahun 2015 nak keluarkan entri wordless wednesday. Dah lama tak kongsikan kisah anak bulus zumal. Bukan kenapa kerana zumal sedih mengingat mereka tu. Masuk jer bulan nie pelbagai penyakit kena kat mereka hinggalah zumal kehilangan 7 ekor anak kucing zumal. Boboy pun sebelum nie sakit juga tapi Alhamdulillah Boboy mahu berubat. Sekarang Boboy dah sihat dan makin membesar sihat dan kuat. Hehe...



Tengok la gaya si nakal tidur... Sekian kisah Boboy....

#nampak cam poyo yer tuan blog ni yer

37 comments:

  1. comel la dia...sayangnya klulah saya juga pencinta kucing..heehe

    ReplyDelete
  2. MashaAllah,chumill sungguh boboy nie..

    ReplyDelete
  3. boboy ni berapa bulan? nampak macam 'budak' lagi :)
    banyak2 kucing saya, xde yg kaler oren...geramm je kalo tengok kucing kaler oren gini, nak menambah lg, buat masa ni kuota anak bulus dah terlebih cukup huhu

    7 ekor mati? Allah sedihnya :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boboy nie tak sampai setahun lagi umurnya...

      Delete
  4. ehh ehh dia kenyit mata lah hehehe.. comel nyaa
    saya pun kehilangan 4 ekor anak kucing. agaknya perubahan cuaca baru2 ni kucing snng jatuh sakit kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga kerana cuaca... Boboy pun demam kuat gak hari tu tapi Alhamdulillah dia selamat...

      Delete
  5. Amboi..macam2 gaya si boboy tidur :)

    ReplyDelete
  6. kita pn ade meow kaler ginger mcm ni...dulu2 pon pnh sakit & skg dh sihat, besomcm ank rimau dah.. ^^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. meow kita nama choky..sian siBoboy sakit yer...

      Delete
  7. comelnya zumal meow a.k.a boboy ni..... geram plk...

    ReplyDelete
  8. BANYAKNYA HADIAH BEST BEST :D
    WANG TUNAI, PATUNG, CD, BUKU..MCM2 LAGI...

    Jom join, tamat 3 hari lagi !
    http://syiralokman.blogspot.com/2015/01/giveaway-mudah-amirnawawicom.html

    ReplyDelete
  9. WAH COMELNYA BOBOY PANDAI BERGAYA...

    ReplyDelete
  10. 7 ekor dah 'pergi' sayangnya...alahai..boboy nyenyak nya tidur..boboy kiranya kucing jantan lah kan :-)

    ReplyDelete
  11. hye boboy, nak kwan ngan wawa jenal kita x? hehehe..

    ReplyDelete
  12. banyaknya kucing yg dh takde... semoga tabah. nasib baik boboy still ada lagi. boleh jadi peneman kalau sunyi

    ReplyDelete
  13. banyaknya kucing yg dh takde... semoga tabah. nasib baik boboy still ada lagi. boleh jadi peneman kalau sunyi

    ReplyDelete
  14. gebus tu ... sis dah pernah rasa anak kucing mati bergilir2 . sekrg tggl 2 ekor drp 8 ...

    ReplyDelete
  15. comell kaler oren! teringat rimau :D

    ReplyDelete
  16. Napa comey sangat ni boboy?? Sha dulu kucing pertama Sha bela warna oren gini jugak... rindu nak membela anak2 bulus ni tapi tulaa... hidup menumpang so tak bolehla :)

    ReplyDelete
  17. hari tu baru tolong mama kebumikan kucing dia yg mati kena langgar kereta=(

    ReplyDelete
  18. Banyak nye yang sakit.
    Siannye kucing2 zumal.
    Yang ni pandai posing ea..

    ReplyDelete
  19. Boboy tu masa dia sakit bawak pegi klinik ke bawak berubat cara kampung? Hehe

    ReplyDelete
  20. Boboy ini warna macam kucing kita.... nama pelik sikit SIPOL... hahahhaah jom la tengok pic at blog ekin ya,...http://cikash.blogspot.com/2014/10/perbezaan-antara-kucing-oyen-dan-sipol.html

    ReplyDelete
  21. Kalau ada produk Shaklee yang boleh bagi makan kat kucing, mesti zumal beli kan untuk selamatkan kucing kucing zumal.

    ReplyDelete
  22. dh 7 ekor dah xda... kena penyakit apa zumal..

    ReplyDelete
  23. comelnya kucing ni ^^
    kesian dan sedihnya hilang 7 anak kucing
    MY-Emily

    ReplyDelete
  24. huihh...tido lentuk tuhhh...heheheheh

    ReplyDelete