23 Jan 2015

ALEXA 2015

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua... Tahun nie buat kali pertama zumal nak check ranking Alexa. Nampaknya ranking Alexa blog zumal dah makin menjauh la. Sedih sangat bila mengenangkan nasib blog zumal nie. Al maklum la blog zumal nie kekadang timbul kekadang tenggelam. Dah makin sukar nak memaintainkan blog nie. 





Teringin nak jadi macam blogger-blogger otai yang berada dalam ranking bawah 1000. Kalau bawah 100 memang tak nampak jalan la. Dulu zumal pernah gak capai raking bawah 2000 tapi kekal untuk sebulan dua aja. Kalau ranking baik maybe peluang dapatkan customer pun lebih baik kan? Korang dah check ranking tahun nie? Klik SINI untuk check ranking blog korang.

23 comments:

  1. ranking alexia ni memang cepat naik dan cepat jatuh.

    ReplyDelete
  2. ranking blog saya 1,796,852 hehehe

    ReplyDelete
  3. syira dah lama tak checkk..ehehe

    ReplyDelete
  4. wah bestnyaaa mellya punya ranking teruk.. so bad hahah

    ReplyDelete
  5. OKLH TU..KAK NI LANGSUNG XTAU ALEXA TU APA..

    ReplyDelete
  6. kira ok dah tu, ranking zumal..ranking-ku, lagiii ke lauttt haha

    ReplyDelete
  7. hebat tu...
    jm langsung hilang dalam alexa untuk ranking malaysia...

    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. jm? ishh..ingatkan JM punya blog tadi haahha.....

      Delete
    2. Dah ada dua JM yer... Takpe2 ^-^

      Delete
    3. harap2 Zumal x confius nanti hee

      Delete
    4. Hehe jangan risau JM... Insha Allah zumal tak konfius ^-^

      Delete
  8. bila dah kerja ni, mmg dah x dpt nak maintain kan blog dah. sebulan x sampai 10 entri pun dah skang ni.

    ReplyDelete
  9. ishhhh... saya tak pernah check ranking dah... teruskan jer usaha tu... bawah 6000 tu kira nice sangat tu... kalau dikejarkan sangat habis nanti benda2 lebih penting terbengkalai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan Najib..utamakan yang lain..

      Delete
  10. ranking cepat je berubah.. kejap naik..kejap turun...

    ReplyDelete
  11. itu kira okey lagi...ssi JM check gak smlm tapi langsung x masuk dalam 'rank in msia' maybe malas nk update blog itulah jadinya

    ReplyDelete
  12. Cik Mimie cek alexa tapi malaysia ranking xde..hnya ade global je..knpa ye?

    ReplyDelete
  13. Zumal pernah gak check ranking Malaysia tak ada tapi tak tau nape...

    ReplyDelete
  14. Malas nak check Alexa ni sebab results x memberangsangkan.

    ReplyDelete
  15. ana ni x pnh check. dah tahu dah terkeluar carta kikiki

    ReplyDelete
  16. Saya pun dah lama tak check ranking alexa ni.
    Mesti dah ke laut ni.
    Blog pun dah macam chipsmore.

    ReplyDelete
  17. rank sis tetiba hilang data ... waaa sedey . blm rajin nak menggodeh ...

    ReplyDelete
  18. ranking zumal kira ok la dari ranking blog saya yang menjunam jatuh ke dasar lautan yang paling dalam mana entah.

    ReplyDelete