Booking.com

11 Dec 2014

UBAT UNTUK BLOG

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Dah lunch ke belum, zumal skip lunch sebab dah sarapan menu yang berat hari ini. Makan nasi lemak. Moga dapat stabilkan berat atau lebih baik turunkan berat badan nie. Alhamdulillah sejak tak berapa sihat nie, badan rasa ringan sikit. Dosa dah terhapus kot. Gurau jew. Berat badan jew turun. 

Berbalik kepada tajuk yang pelik lagi menghairankan tu, zumal ada nak kongsi kepada korang yang senasib dengan zumal. Nasib ape? Nasib menimpa blog yang tetiba timbul word verification tu. Untuk makluman semua, walaupun korang dah tick no kat 'show word verification' tu, word verification tetap timbul dari persembunyiannya. Jadi zumal sarankan korang tukar 'comment location' dari popup window kepada embedded. Insha Allah blog korang akan lega sakitnya. 

Semoga dengan perkongsian ini korang dapat selesaikan masalah word verification yang tidak diundang tu daripada muncul. Selamat mencuba yer. Padan muka ko word verification. Haha...

24 comments:

  1. thanks... dah sihat dah blog kita.. mencik tgk word verification tu

    ReplyDelete
  2. Ha...a.. Dh tukar juga... Tak tahu la ok ke tak... Sbb guna mobile je ni.. X smpt nk on lappy...

    ReplyDelete
  3. blog cik belbel belum jumpa ubat:(

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing...nak kena ubah jugak la camni...

    ReplyDelete
  5. sy pun perasan pasal benda ni. macam menyusahkan pulak huhu.

    ReplyDelete
  6. ahaksss...'padan muka' katanya...

    Heee..sis JM dari dulu guma format Embedded nih

    ReplyDelete
  7. Saya mmg guna embedded.. tp mmg susah bila ada word verification tu.. :D

    ReplyDelete
  8. As'salam mula-mula ramai blogger tanya Etuza kenapa dan ada W Verty..terkejut Etuza trylah komen oooiiiiyo!! code kabur berpibar2 mata tengok..cepat2 tukar embedded ni..baru mana dan lega...

    ReplyDelete
  9. saya mmng dri dulu pakai comment embedded btw nice sharing!

    ReplyDelete
  10. thanks zumal untuk perkongsian nih.. tak check pun lagi kotak komen saya demam ke tak.. harap ok laa..

    ReplyDelete
  11. dah agak masalah blogger.com bila nampak byk blog ada wv ni ...

    ReplyDelete
  12. saya pon dh lama tukar..nnt mnyusahkn org nk komen

    ReplyDelete
  13. hu hu tu lah nak mengomen pun macam terbantut sikit rasanya bila ada ni..lepas tu nak tutup windows dia pun kena brkali-kali tekan

    ReplyDelete
  14. hehe. nasib baik x setting ke popup. blogspot demam kot. hehe

    ReplyDelete
  15. ha tu la tekejut gak tgk ada blog kwn2 x sblm2 ni xde WV tu tetiba ada. owhh rupanya ni trick dia no. TQ zumal sharing ni hehe

    ReplyDelete
  16. Terbantut nak komen bila ada word verification ni.
    Thanks atas perkongsian ni

    ReplyDelete
  17. saya benci word verification tu. patutlah kotak komen zumal dah berubah sekarang. hehe

    ReplyDelete
  18. tak tau pun pasal ni zumal.. nina guna popup window

    ReplyDelete
  19. patotlaa.. td nadya comment awatlah comment nadyya xkua.. tuuyg comment smpai byk kali.. dah guna comment moderation.. bgus2.. ringan skit :)

    ReplyDelete
  20. Zumal, blog saya ada keluar word verification x?
    Mana tau dia mengada-ngada jadi sendiri..

    ReplyDelete