Booking.com
Booking.com

9 Dec 2014

TINGGAL SORANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Zumal sekarang keseorangan sejak Sabtu lalu setelah tok diculik oleh anak saudaranya ke Perak. Kononnya tinggal dengan zumal tak selesa sebab banyak kucing, banyak tikus (yang nie zumal tak pernah nampak tapi dia yang nampak) dan tak bersih. Memang la dalam stor tak bersih, lagi pun tok tak tinggal dalam stor. Bilik tok bilik utama k. Rumah kitorang nie besar (bagi zumal la) untuk jaga setiap inci supaya tak naik sarang labah-labah. Macam nak ikat jew puan misi pencen dan anaknya encik doktor tu supaya korang tunggu tepi motor zumal. Nak tau nape? Labah-labah kaki panjang tu rajin buat sarang, tak sampai 5 jam parking motor pasti dah jadi port baik 4-5 ekor labah-labah buat sarang. Zumal memang tak rajin macam u all cuci sawang hari-hari maklum la tak sihat. Tapi sebelum tok balik hospital memang dah bersih tahap 3 star la (nak letak 5 star macam riak jew). Kalau tak bersih confirm la kitorang dah kena leptosiorosis tu.

Boboy pun macam zumal gak tak ada geng sebab Boboy rapat dengan Net jew. Sebab dorang sebaya dan adik-beradik. Kesian jugak Boboy dah tak aktif. Zumal pulak tak ada tok terlebih aktif buat itu ini. Kerja pun balik lewat macam la dorang tau zumal tinggal sorang nak bagi kerja menimbun. Kerja hari ni tak sempat habis pun. Esok lak sambung. Tapi bab makan, bila duk sorang zumal makan yang simple jew. Maggi. Kalau dengan tok kena bagi menu berkhasiat. Last makan puas-puas dengan tok kitorang makan Domino's sebabnya sebelum masuk hospital tok cakap teringin makan pizza. Zumal nak buat sendiri kurang bahan. Jadi beli aje la. Zumal rasa tok tengah rindu zumal dan kucing-kucingnya. Tok mesti call tetiap hari. Tadi siap cakap dengan Boboy tau. Boboy hairan dengar suara tok tapi tok tak ada. Tercari-cari dia. Semalam zumal cerita pasal kejadian malang yang menimpa Net, tok sedih sampai nangis-nangis. Zumal pun masih teringat kat Net. Sedih sangat. Ok la korang, cukup la zumal mengumpat yer. Sok zumal berblogwalking guna pc ofis yer. Tata titi tutu...

24 comments:

  1. Lonely~ Hey mr. lonely~ haha sabaq naaa

    ReplyDelete
  2. Ala sedihnyer baca ..Takpe Zumal nanti Tok pasti balik lg ke rumah Zumal..Sabar yer ..Doa banyak2 agar tok sihat ..Tetiba pulak Kak Lya jadi sedih huhuhu.........

    ReplyDelete
  3. Zumal kenapa nak komen kena LETAK VERIFICATION CODE ni..Biasa takde kenapa ni kenapa ??? Hehehe tolongggggg bunag boleh hahaha ..

    ReplyDelete
  4. Tu bukan tinggal sorang sebab banyak kucing kat rumah brother zumal jadi peneman :)

    ReplyDelete
  5. nanti ajaklah tok tinggal kat rumah lagi lepas rumah dh bersih :p tapi still ada kucing sebagai peneman, takdelah sunyi mana

    ReplyDelete
  6. alahai, saya baca pun rasa sedih :\

    ReplyDelete
  7. tak pe zumal , ada boboy jadi peneman . sesekali blh gak menyendiri utk cari ketenangan ...

    ReplyDelete
  8. Lama ke depa nak ambik Tok tu?
    Alahaii siannya Zumal dikatakan macam tu. Bukan ke selama ni Zumal je yang jaga Tok?

    ReplyDelete
  9. sekarang ni bagi ruang komen yg menggunakan pop pup window akan ada verfication code..just untuk makluman

    ReplyDelete
  10. Zumal..jgn kerap mkn magi ye..kuran sihat makanan tu...kalau mala nk masak makan roti or biscuit dan minum milo eh

    ReplyDelete
  11. x pe lah..biar Tok Zumal tu tinggal ngan dorang buat sementara waktu...mmg akan rasa rindu bila tinggal sorang2 sbb dha biasa ada org utk berborak kan

    ReplyDelete
  12. salam Zumal..
    you have been featured in here

    Terima kasih selalu datang blog saya=)

    ReplyDelete
  13. salams zumal,

    tk per mesti tok rindu dekat zumal, selalunya org tua nie paling kuat 1-2minggu jerk dok dgn anak lain nanti mesti dia dah sibuk nk balik....



    #geram tgk oyennnnnnn...:)

    ReplyDelete
  14. sedihnya...tak pa...nnt tok akn balik pnya...

    ReplyDelete
  15. sedihnya...tak pa...nnt tok akn balik pnya...

    ReplyDelete
  16. alahai, sunyi yer..timm kt rumah ni naseb baik ada kucing, kau x mesti mak sunyi..huhu..semua pkat2 kerja..

    ReplyDelete
  17. zumal rindukan tok yer...sekian lama bersama berpisah sekejap pun sedih...biarlah tok beralih angin skjp...

    ReplyDelete
  18. Nasib baiklah masih ada kucing sebagai peneman setia hehee... :D

    ReplyDelete
  19. hehe. yg kat opis tu tau2 je kan. tok pergi bercuti.

    ReplyDelete
  20. laa tok x dok dgn zumal dah ye skrg hurmm yelah org mengata mcm2 lah. xpe zumal bykkan sbr tau..

    ReplyDelete
  21. Tok Zumal makan pizza? Dahsyat!!! nenek saya tengok pizza dah nak muntah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak & ayah saya pun x minat pizza.
      Tok zaman dulu-dulu dah jemu makan ubi kayu.
      Tukar seleralah pulak. Hik3.

      Delete
  22. banyak kucing jd peneman zumal la.. hehehe.. mesti rindu tok tu

    ReplyDelete