Booking.com

7 Dec 2014

NET DAH PERGI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Baru saja tadi zumal dukung dia. Dan baru saja zumal hidangkan makanan. Dia makan sambil zumal usap-usap dia. Tetiba belum sempat zumal nak solat maghrib dengar orang bagi salam. Rupanya Net kena langgar. Kenapa Net keluar. Selalu dia main di kawasan rumah masa gelap. Selalu dia takut bunyi kereta. Rasa macam nak gugur jantung nie. Net la paling manja. Selalu duduk sebelah zumal dan tidur pun kat kaki zumal. Tapi malam nie semua tu dah tak akan berlaku lagi. Net dah pergi tinggalkan zumal. Kenapa kau yang pergi sayang.



#gambar yang zumal kongsikan nie baru saja diambil petang tadi.

26 comments:

  1. sedihkan kalau kucing kita ati kena langgar. kucing kt rmh saya pun bnyk yg mati kena langgar..

    ReplyDelete
  2. sya faham mcm mne rasa kehilangan kucing. sbb 2 ekor kucing sya mati dlm tempoh 24 jam

    ReplyDelete
  3. Ya Allah... sedihnya, kesian Zumal... kesian Net... teringat anak lelaki saya menangis sampai bengkak mata melihat kucingnya mati kena langgar kereta.

    ReplyDelete
  4. tu la sedihnya bila bela kucing ni ... tak sanggu nak terima kematiannya ... yg hidup tetap mati zumal ... terima dgn redha .

    ReplyDelete
  5. Net yg comel ni dh takde?! sedihnyaa :( slalu nmpk zumal letak gambar net ni kt blog, tk sangka dia dh tkde...

    ReplyDelete
  6. Kasihan..ajal Net dah sampai..doakan yg baik2 buat Net ye..jgn sedih2 ye Zumal..Allah lebih sayang kan Net tu

    ReplyDelete
  7. Rasa terkilan sangat, kalau la zumal bawak Net masuk dalam rumah masa tu, semua tak kan jadi...

    ReplyDelete
  8. urmm sedihnyeee... sayu je tengok gmbar net.. :(

    ReplyDelete
  9. Kesiannya... saya dapat merasakan perasaan tu Zumal.. sabarlah...

    ReplyDelete
  10. huhuhu.. sedihnya.. sy pham prasaan 2.. pernah kehilangan dulu.. 2 sebabnya sekarang xsanggup nk pilihara lg kucing...

    ReplyDelete
  11. Sabar ya Zumal.
    Sedih tu memanglah tapi Allah knows best.

    ReplyDelete
  12. sabar ye abang... :( hain.., dahlah comel dia.

    ReplyDelete
  13. Memang sedih bila kucing kesayangan pergi... dah tiba masanya..

    ReplyDelete
  14. Laaa kesiannye. Takpe lah. Sabar lah ye. Nanti cari pengganti Net tu. Dah ajal die tu :)

    ReplyDelete
  15. Mashaallah.. Sedihnya dengar berita tak terduga ni sedangkan baru je bermanja sebelum tu.
    Dah takdir Net, Zumal.
    Sabar ye :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik saya x bela kucing.
      Kalau x, tentu saya nangis bila benda mcm ni jadi.

      Delete
  16. siannya, naseb baik umah timm ni jauh dr jln..sabaq ye zumal..

    ReplyDelete
  17. rasa macam nak menangis bila baca entri ni. :( serius!!!

    ReplyDelete