15 Nov 2014

RASA TERSEKSA

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Rasa terseksa, itulah yang zumal sedang hadapi kini. Kenapa? Semua hanya air. Hari nie hari ketiga tempat zumal hadapi masalah air. Cukup terseksa.

Cuaca setiap hari hujan turun dengan lebat tapi bekalan air tidak pula hadir. Air tu ada tapi hanya tutisan bak embun. Nak penuh satu jug perlukan masa lebih 1 jam. Fuh, letih menunggu.

Bayangkan kalau hadapi masalah kecemasan untuk ke bilik air. Air yang ditadah tak pun penuh jadi korang bayangkan je la. Syukur belum sampai masalah tu. Semoga masalah bekalan air kembali pulih dan mood zumal nak berblog pun kembali ok. Selamat berhujung minggu yer... Wassalam...

26 comments:

  1. Air kalau takde memang merana juga hidup.. :) Sabar jerlah..

    ReplyDelete
  2. moga mslh ni cpt selesai ye zumal..

    ReplyDelete
  3. kalo takde memang payah.. nak buat keje smua pon xsnng kan..huu

    ReplyDelete
  4. yeke, sian zumal..serius klau diberi pilihan antara air dan elektrik, serius pilih air lgi..huhu..

    ReplyDelete
  5. singgah petang Zu Mal...memang satu masalah besar kalau air tak ada...kat tempat Diana ni tak ada air boleh pergi kolam...hehe

    ReplyDelete
  6. Ye memang seksa takde air nie. Wah Diana boleh terjun kolam yer ^_^

    ReplyDelete
  7. tadah sahaja air hujan . insha Allah , air natural yg allah beri itu selamat digunakan ...

    ReplyDelete
  8. selamat berhujung minggu zumal...musim hujan ni xrisau sgt xde air tp takut terlebih air...

    ReplyDelete
  9. hopefully bekalan air kembali seperti sedia kala yer zumal. CN ni plk baru je dpt blk bekalan elektrik dkt rmh. 3-4 hari p menumpang rmh org. kesian btl. hee...

    ReplyDelete
  10. macam mana air boleh tak ada zumal? susah kan kalau tak ada. nak sembahyang susah, nak mandi susah, nak basuh itu ini susah...

    ReplyDelete
  11. Mmg sgt2 susah klu tak ada air... tersiksa rasanya...

    ReplyDelete
  12. sabar ye.. asrama Ira pun kadang-kadang takde air.. jenuh nak kena angkat baldi ulang-alik semata-mata nak cari air..

    ReplyDelete
  13. ish3 kwsn tmpt tggl ana ni pon smlm terputus bekalan air start jam 7 pagi. sipbaik jugakla mlm tu dlm 9lebih dah ada semula.. kalo tdk mmg jenuh jugakla nak menadah air hurmmm..

    jenuh kena brsabar la ye zumal..

    ReplyDelete
  14. Zunal... saya ada tag zumal untuk join

    segmen pencarian bloglist november

    kalau zumal ada masa, Zumal join la ye.

    ReplyDelete
  15. kalau tak dak ayaq memang masalah sungguh. takpala, sabaq ja la.

    ReplyDelete
  16. as salam...

    air takde mmg terseksa. lagi2 klu duduk apartment macam kami.. uhuhuh

    singgah dan folow sini...

    ReplyDelete
  17. Kalau 24 jam takde air pun dah rasa nak marah. Kalau dah masuk 4 hari tu lagi lah..

    ReplyDelete
  18. loh..dh berapa hari x der air tu..biar x de letrik dari x de air kan..mmg siksa sgt

    ReplyDelete
  19. sabarlah banyak-banyak ye.... dulu pernah kena gak macam ni...

    ReplyDelete
  20. siannyee...sy memahami situasi xde air nih...coz kalau kat kpg sy mmg selalu xde air...

    ReplyDelete
  21. susah kalau xde air. kena sedia kolah besar.

    ReplyDelete
  22. uishh..mmg terseksa! lagi2 bila rasa nk mbuang tuh..pnah mrase la..huhu

    ReplyDelete
  23. susah xde air ni . mcam mana buang air besar . huhuu

    ReplyDelete
  24. memang seksa takdak air
    tambah-tambah keluarga yang ada anak kecik

    ReplyDelete
  25. Susah dahulu senang kemudian.
    Salah satu ujian jugak tu :)
    Semoga tabah!

    ReplyDelete