30 Nov 2014

NAMPAK SIHAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari nie hari ketiga tok zumal kat wad. Tok dah nampak sihat dah. Zumal ingat dah boleh keluar tup tup hari nie kena tambah darah pulak.

Berada kat hospital nie zumal dapat lihat pelbagai jenis orang sakit. Paling sedih bila yang masih muda pun dah terlantar di wad. Kesian sangat. Kesihatan nie amat penting, benda paling berharga untuk dijaga. 

Selain tu zumal dapat juga belajar pelbagai petua dan nasihat dari seorang akak yang datang untuk ziarah ibu kawan dia yang sakit. Dia datang dari Penang semata-mata untuk lihat ibu kawan dia. Zumal respect akak tu walaupun kawan berlainan kaum dia datang melawat bahkan jaga ibu kawan dia macam ibu sendiri.

Dia peramah dan suka berbual dengan zumal. Ada dia kongsikan kisah anak dia dan macam mana dia jaga anak. Dia juga ada petua macam mana nak tahu ada kencing manis dan juga petua nak sihat. Kalau korang nak tau umur akak tu dah 56 tapi macam akak-akak jew gayanya. Memang berbaloi kalau ikut tips dia confirm kekal muda gitu. Ok la nanti zumal kongsi tipsnya. Tata titi tutu...

24 comments:

  1. salam singgah sini....Alhamdulillah tok Zu Mal dah semakin sihat...semoga tok Zu Mal terus sihat dan ceria selalu...bagus juga akak tu kan...kongsi petua dan pengalaman dia kat Zu Mal...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... saya pun ttp mendoakan kesihatan tok.. semoga Zumal dan Tok ceria selalu... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  3. SABAR YA ZUMAL...TOK ZUMAL AKAN SEGERA PULIH...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  5. Alhamdulilah...gembira dengar tok zumal dah semakin sihat. zaman sekarang ni penyakit menyerang tak kira umur. ini semua sebab pemakanan kita yang dah bercampur dengan pelbagai bahan kimia tu.

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sihat nenek ! jangan sakit sakit yee. btw hadiah segmen anamizu awk sy dah dpt. terima kasih ye

    ReplyDelete
  7. semoga Atok Zumal cepat sembuh ye amin

    Betul tu..jika nak ahu nikmat nya sihat cuba kita ke hospital kan...akan rasa bersyukur sgt kerana sihat. Biar duit sikit pun x pe yg penting sihat..itu lah anugerah paling berharga

    ReplyDelete
  8. Ok Zumal, jangan lupa share tips tu tau. Haruslah saya pun nak kekal awet muda giteww.
    Bagusnya auntie tu..ada sifat tolong-menolong. Datang dari jauh pula tu..

    ReplyDelete
  9. semoga atuk zumal semakin sihat yer ;)

    Jemput join segmen CN yer ..

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah dah semakin sembuh . diharap tok zual terus sihat selepas ni ...

    ReplyDelete
  11. wah, macam nenek saya juga.. dah nak masuk 65 dah, tapi kuat je.. xde sakit teruk pape pun. mata pun cerah lagi... boleh nampak cucu dia cuba lari sebab x solat lagi. hehehehe

    ReplyDelete
  12. semoga tok zumal dikurniakan kesihatan yang baik na.

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah semoga cepat smbuh

    ReplyDelete
  14. bagusnya kakak tu.
    moga tok makin sihat ye bro :)

    ReplyDelete
  15. Asalam semoga sihat selalu tok tu ya

    ReplyDelete
  16. bgusnye kakak tu. umur 56 tp masih sehat kan.. siap boleh ziarah & jagakan ibu kwn dia..

    moga tok cpt sehat semula :)

    ReplyDelete
  17. Memang kalau pergi hospital buat kita insaf dan hargai nilai sihat.
    Moga tok Zumal sembuh cepat!

    ReplyDelete
  18. mesti amoi penang ni.. hehe. tak sabar nk baca tips2. semoga tok zumal cepat sihat

    ReplyDelete
  19. Alhamdullilah, semoga tok zumal sihat kembali. Amin

    ReplyDelete
  20. Same lah. Tok kite pun suke berborak. Semoga dikurniakan kesihatan yang baik :)

    Ohh pernah jugak masuk hospital. Macam macam pesakit jumpa. Ada tu sampai menangis nangis. Sedih je.

    ReplyDelete