26 Nov 2014

MAKIN MENJAUH

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah banjir di Perlis telah pulih. Syukur sangat-sangat. Berkaitan banjir ini juga semalam zumal dan rakan-rakan mengemas semula tempat penyediaan makanan mangsa banjir. Kebetulan masa tengah kemas tu hujan pula turun. Dan akibatnya zumal demam selsema hari ini. Al maklum la zumal kan sensitif.

Sejak zumal makin tenggelam timbul dalam arus banjir dunia blogging nie. Ranking Alexa zumal semakin menjauh. Sedih betul rasanya. Bulan depan kena banyak usaha untuk naikkan semula ranking nie. Takut juga zumal nanti customer pun lari menjauh. Harap tidak begitu.

Walaupun begitu zumal tetap syukur kerana zumal masih dapat income lain melalui En. Nuff yang baik hati. Tengah bodek. Apa pun zumal harap ada job advertorial untuk bulan depan. Sebabnya job tu boleh buat makan kenyang gak. Hehe...

Terima kasih kepada semua rakan-rakan blogger yang sudi menyokong zumal. Zumal harapkan korang terus sokong. Hehe... Semalam zumal dah mula bayar hutang blogwalking. Harap hari nie misi zumal capai KPI. Selamat menikmati hidangan tengah hari yer. Tata titi tutu...

35 comments:

  1. Assalam zumal,
    salam perkenalan
    sha dari segmen GA anamizu :)

    ReplyDelete
  2. cik nor lagi truk pada zumal rasanya..haha

    ReplyDelete
  3. oke la tu zumal.. Fiza lagi la ke laut trus..

    ReplyDelete
  4. Asalam alhamdulillah risau juga tengok kat Tv besar banjir ,,banyakkan doa kesyukuran ya

    ReplyDelete
  5. boleh teruskan berusaha lagi ni.
    teruskan menulis =)

    ReplyDelete
  6. chaiyok zumal! yana pnyer rank 6k.. haha..lagi jauh taw :)

    ReplyDelete
  7. hihi.hye zumal..timm pun lma xcek alexa ni..hoho..

    ReplyDelete
  8. salam singgah petang Zu Mal...tak apa tu Zu Mal teruskan berusah pasti ada hasilnya...Diana pun macam Zu Mal juga...hehe..

    ReplyDelete
  9. zumal, zumal ditag dlam entry ni-->http://timmbill91.blogspot.com/2014/11/giveaway-blogwalking-nuffnangger.html

    ReplyDelete
  10. insyaAllah, rezeki ada dimana saja :)

    ReplyDelete
  11. okay la tu, tak la jauh masa sangat pun. ^^

    ReplyDelete
  12. DH DPT REZEKI NUFF YA...TAHNIAH SYUKUR ALHAMDULILLAH...

    ReplyDelete
  13. semoga cepat sembuh.. nina klik nuff :)

    ReplyDelete
  14. semoga cepat sembuh zumal. lama tak baca blog zumal. kalau tak ada blog walaupun dua tiga hari memang alexa akan naik balik.

    ReplyDelete
  15. Sama la zumal... sha punya ranking naik empat angka balik... hahaha... baru nak berlagak, terus tak jadi...

    ReplyDelete
  16. owhh..perlis banjir rupenye..alahai nampak sangat AB ni tak ikut perkembangan semasa..AB pon tengah balas hutang BW ni..huhuh

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah... semoga terus sukses Zumal.. :)

    ReplyDelete
  18. dont woory..sis JM masih setia di sini cuma antara cepat or lambat je dtg sini

    ReplyDelete
  19. tak pe .bila ramai yg buat bw kat blog zumal nanti , turunlah balik alexa tu ...

    ReplyDelete
  20. walaupon ranking xbape baik...yg penting sy suka singgah blog zumal.. hihihihi

    ReplyDelete
  21. wah hebat juga ranking Brother Zumal nhe... tahniah

    ReplyDelete
  22. tahniah.. boleh mengecik lagi ni....

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #10. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/11/senarai-url-blog-10.html dan pemenang bertuah telah diumumkan http://www.mialiana.com/2014/11/pemenang-bertuah-url-blog-10.html

    Maaf.. baru sempat nak blogwalking ke sini.

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  23. Zumal uruskan mangsa banjir.
    Saya pulak memeriksa mangsa tanah runtuh. Alhamdulillah banjir dah surut.
    Lepas ni puas nak kemas rumah masing-masing lah pulak.

    ReplyDelete
  24. Kire okay lah ni. Kite punya menjunam habis, haha malas bw punye pasal. Selamat mengurangkan angka tu yee.

    ReplyDelete
  25. kira ada gak la nmbornye tu zumal. mcm ana ni entahla hehe

    ReplyDelete