Booking.com
Booking.com

17 Nov 2014

HILANG SEKETIKA



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sehari menyepi, ada yang cari zumal kat sini tak? *perasan pulak* Sejak masalah air hari tu keadaan zumal pun agak moody disamping terasa migrain turut menyinggah di kepala zumal ini. Sampai sekarang masalah belum pun settle. Air masih tekanan rendah walaupun bekalannya telah tiba di paip setiap rumah. *bahagia untuk mereka yang pakai pump jew* 

Hari nie zumal kembali bertugas walaupun selalunya setiap Isnin ada penyakit M yang turut sama hadir. Tapi kalau tak dapat mandi pagi memang M tu datang mengajak terus membuai mimpi tapi Alhamdulillah pagi nie tekanan air agak memuaskan. Jumaat lepas sampai demam dibuatnya sebab tak jumpa air. Sebelum tu ada hujan, bila nak tadah air hujan pula tak datang. Aduh...

Lagi satu perkara yang buat zumal hilang kerana problem internet yang semakin laju seperti siput dan sepah bulan. Korang kenal ke sepah bulan tu? Kalau korang kenal, ha camtu la tahap kelajuan data phone zumal yang menyukarkan nak loading apa saja aplikasi. Bukannya sekadar data phone, wifi kat ofis pun laju sesangat. Nak loading dashboard blog pun tak kesampaian. 

Zumal nak tanya korang yang pakai 4G LTE laju tak? Kalau sama jew zumal batalkan jew niat nak tukar phone 4G. Kepada rakan-rakan, nanti zumal tebus hutang berblogwalking yer. Bye bye... 














23 comments:

  1. Saya guna modem sahaja untuk on9 di laptop.. hehee sangat slow hehe

    ReplyDelete
  2. sepah bulan?...binatang apa tu

    sis JM paang UNIFI kat umah..laju berdesup..cuma masa je x cukup

    ReplyDelete
  3. Dah pulak air takde,
    Hujan pun xde ye..
    Hehe...
    Busoklah kalau macam tu:)

    ReplyDelete
  4. hp Ana cap ayam jew...huhu, selalu online guna lp wifi

    ReplyDelete
  5. Apa2 sekalipon jaga diri ya Zumal ..Macam2 hal ..

    ReplyDelete
  6. aik, x habes lagi kes air xde tu... tensionnya macam tu.. hmm

    saya x tahu lak pasal internet tu.. saya pakai unifi dengan tenet uniten je. hee

    ReplyDelete
  7. sy pulak zumal diserang ulser kat tekak, bengkak. sakitnya bila telan air liur. moga zumal n sy sm2 cepat sembuh..

    beznye klo ada rangkaian 4g, mmg super laju online org kata

    ReplyDelete
  8. first time dnga sepah bulan. kekeke
    bykkan bsbar ye zumal ^^

    ReplyDelete
  9. masalah air memang memeningkan kepala. internet lagi satu. kalau macam siput tu, macam nak hempas je laptop atau phone kat lantai. hahaha

    ReplyDelete
  10. Memang sakit hati..jiwa kalau internet slow...biar lapar jangan internet slow..hehehe =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Line problem mmg menyakitkan hati.. saya paham sgt2 situasi tu.. hhmmm.. sabarlah Zumal. In shaa Allah, ada jln terbaik nanti... :)

    ReplyDelete
  12. jangan biarkan stress melemahkan semangat anda ;)

    kalau boleh, up kan pengambilan makanan vitamin b, asid lemak omega 3 dan juga kalsium. semoga bermanfaat :)

    ReplyDelete
  13. line problem...sesapa pun boleh hangin kan

    ReplyDelete
  14. ujian air tu bro. sabar jela.
    usaha buang penyakit M.
    saya pun tgh byr hutang BW :)

    ReplyDelete
  15. ish3 tu la x best betol bila ada problem air.. tmpt ana ni pon 2-3 hari sekali msti bekalan air terputus sbb byk paip2 air yg lama rosak/pecah dek sbb ujan lebat semnjak dua mnjak ni hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. tmpt ana ni makin kerap xde air skrg ni zumal. katanye paip pecah sbb paip yg digunakan skrg ni adalah paip lama semenjak zmn penubuhan felda ni dulu tahun 1981 =.='

      Delete
  16. tenet mmg lju cm sput skunk.. yana klo nak bw pergi cc jela kot.. puas bw, xde la riso mkn data byk ker..huhu

    ReplyDelete
  17. Dah ada air ke,Zumal.
    Kalau masih xde..parahlah.

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah, air dah ada sekarang nie... Hehe ^-^

    ReplyDelete
  19. internet slow memang sakit jugak hati kdang2

    ReplyDelete
  20. hilang mood anak berbw kalau line tenet slow

    ReplyDelete
  21. siapa sepah bulan?

    Semoga penyakit M hilang terus dari dunia ni.

    ReplyDelete