29 Nov 2014

BERKAMPUNG DI HTF

Assalamualaikum dan salam Sabtu buat semua. Pepagi buta tadi zumal nak cerita tok zumal masuk wad kan... Alhamdulillah pagi nie keadaan tok dah kembali stabil. Tekanan darah tok pun dah normal berkat usaha kakitangan HTF bertungkus-lumus menjaga tok. Syukur sangat.

Pagi nie tok dah tak batuk. Rasanya boleh cepat balik rumah la. Tapi pasal suspect tibi atau kanser tu masih belum tahu infirmasinya. Moga dijauhkanlah. Kalau betul, kesian kat tok terpaksa hadapinya dalam keadaan lemah macam sekarang.

Boleh dikatakan setiap tahun tok mesti termasuk kat wad. Ini kali pertama la untuk 2014. Tok zumal nie ada pelbagai penyakit. Semua nie lepas arwah tok wan tinggalkan kami. Kalau dulu tok ceria saja cuma problem mata. Moga keceriaan tok kembali seperti dulu. 

Suasana kat hospital nie tak macam tahun lepas, sesak. Disebabkan pembinaan bangunan baru. Masa tahun lepas masuk wad pun tak tenang sebab duk dengar macam2 bunyi kat tapak pembinaan yang bersebelahan wad. Selain tu ada gak gangguan dari makhluk2 yang suka mengusik. Semalam zumal tak bermasalah pun berada di sini. Pesakit pun tak la ramai sangat, tempat parking pun tak sesak. Kalau dulu, motor pun belum tentu ada parking. Syukur keadaan lebih selesa. Tak jumpa misi garang kali nie. Hehe...


Kini di HTF kafeteria pun selesa dan makin luas dari dulu. Makanan pun bermacam-macam pilihan. Boleh buat bertambah sakit kalau tak jaga makan. Kat Perlis hanya ada satu jer hospital tapi Alhamdulillah la semuanya lengkap. Khabarnya dalam perancangan bina satu lagi kat Padang Besar. Moga semakin mudah rakyat mendapat manfaat. Ok la merapu pepagi pehal kan... Thanks untuk semua kakitangan HTF yang tolong tok zumal. Jasamu dikenang...

27 comments:

  1. wsalam...semoga tok zumal cpt sembuh n kmbali ceria sptselalu...brtuah tok dpt cucu sebaik zumal...

    ReplyDelete
  2. kesiannya Tok.. moga2 Tok zumal kembali sehat ye..


    *ana dah ada email ttg pemenang 1st GiveAway by Anamizu. TQ Zumal :)

    ReplyDelete
  3. Hospital tu biasalah Zumal mesti ada juga 'gangguan' kan

    Kiranya berapa lama lagi tok akan berkampung di HTF tu. Semoga beliau cepat sembuh seperti biasa ye amin.

    ReplyDelete
  4. kesiannya tok zumal sakit. saya doakan semoga tok zumal cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
  5. salam singgah sini Zu Mal...bertuahnya tok ada cucu macam Zu Mal...semoga tok Zu Mal terus sihat dan ceria selalu...amin...

    ReplyDelete
  6. semoga tok cat sembuh ye.. amin, kirim salam pada tok..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  7. semoga tok zumal cepat sembuh...insya Allah...aamiin

    ReplyDelete
  8. Semoga tok segera pulih spt biasa... aamiin. Sabar ye Zumal..

    ReplyDelete
  9. semoga tok cepat sembuh. amin :)

    ReplyDelete
  10. HTF tu hosp ape ye Zumal?
    Harap Tok cepat sembuh.
    Sian Tok lepas Tok Wan takde.
    Harap nothing serius lah..

    ReplyDelete
  11. Kat HTJS (Seremban) pun dah ada bangunan baru. Cantik giteww..
    Just for wad bersalin n kanak-kanak.
    Dan ada parking bertingkat.

    ReplyDelete
  12. semoga tok sihat mcm biasa. in shaaa Allah.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

  14. sian kan tgk orang tua sakit...rsa nak nangis pon ade.. tahun lepas sy berkampung kt HTF selama seminggu atas urusan keje :)


    GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

    ReplyDelete
  15. semoga tok u cepat sembuh
    i tak pernah pg perlis
    perhaps one day :)
    MY-Emily

    ReplyDelete
  16. belum lagi pergi HUM. adoi, kalau tak berlanggar, memang x sah ler...

    ReplyDelete
  17. baguih la tu, buat satu lagi cawangan. kemudahan kepada orang ramai. ^^

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuh ye atok zumal . amin . .

    ReplyDelete
  19. kesiannya tok zumal.. cepat baik cepat keluar hospital

    ReplyDelete
  20. semoga tok zumal cepat sembuh hendakNya..amin..

    ReplyDelete
  21. hospital tgah dalam pembinaan. mmg mcm tu. samalah dgn hospital besar seremban.

    ReplyDelete
  22. haha tak jumpe misi garang.

    Baca dr depan. So, tok nya dah balik rumah dan tak duduk di rumah zumal lah yee

    ReplyDelete