Booking.com

15 Oct 2014

TIPS BUKA TUDUNG BOTOL

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari nie zumal baru nak rasmikan air minuman yang zumal dapat dalam hamper Jumaat lepas. Kalau korang nak tahu, punya la susah nak buka botol tu. Sampai la zumal gunakan pisau dan gunting macam dalam gambar tu. Air free la katakan. Ops... Entri ini agak merepek nampaknya. Akhirnya dapat gak minum air free hingga dapat luka free kat jari. Hehe ^_^

27 comments:

  1. kalau saya, susah2 sangat, mintak en husband bukakkan...hihi

    ReplyDelete
  2. mtk air tu skit zumal..dahaga ni..:)

    ReplyDelete
  3. Jom minum... Memang degil tudung botol nie ^_^

    ReplyDelete
  4. zumal, kreatifnya awak...tak terpikir pon kalau kak mieja...

    ReplyDelete
  5. hahaah susa sgt eh nak bukak? :p

    ReplyDelete
  6. Haa... Haaammek.. Tak leh bukak sangat kan.. Gunting la makannya.. Hihihi..

    ReplyDelete
  7. Hehe memang sangat susah. First time jumpa botol degil ^_^

    ReplyDelete
  8. Zumal kena pergi gym la mcm ni hahah.. Air apakah tu? Tak berapa nampak plak

    ReplyDelete
  9. sebab air free kot, tu yang susah sikit nak bukak. ^_^

    ReplyDelete
  10. Napa susah sangat nak buka tu Zu Mal....

    ReplyDelete
  11. wah...air free...belanja sikit =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Hahaha. Ok la buka dengan gunting. Saya dulu pernah buku botol pakai gigi. Hihihi

    ReplyDelete
  13. Ibnu Ramli:Air tu biar la rahsia. Tak sanggup la sampai kena pergi gym
    Cik Fafa: maybe pasal free
    Diana:dia tak nak kasi minum
    At Tarmizi: meh la minum
    MNH: kena gigi yang power tu...

    ReplyDelete
  14. luka sikit xpa jauh dari perut yg penting minum dulu...

    ReplyDelete
  15. Ayat jauh dari perut tu memang familiar dalam keluarga zumal... Hehe ^_^

    ReplyDelete
  16. meh saya bagi tips kot2 kalau bro zumal x tahu..

    kalau nak buka penutup macam tu, cuba try gelang getah.. ikat dekat penutup botol tu. then, try pusing.

    ummi saya ajar.. sebab penutup licin and dia berbentuk vertical garisan dia. getah pula horizontal. aduh, x reti nak ajar sains. hahaha...

    ReplyDelete
  17. saya menabung proton pula. hahahaha

    ReplyDelete
  18. ahahaah...ingatkan tips menarik tadi

    ReplyDelete
  19. kesiannya sampai luka dekat jari... hati2 zumal yer... :D

    ReplyDelete
  20. Smpai mcm tu skli bukak tutup botol ye zumal

    ReplyDelete
  21. kita guna kain kesat ja utk buka mana2 botol yg susah sgt nak buka.. last2 tak dapat buka,ltak balik tarik nafas kemudian baca bismillah...ta dapat juga sabar ja la..hoho

    ReplyDelete
  22. Sebenarnya bermacam2 kaedah zumal try dalam masa 1 jam. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  23. sis mmg selalu bermasalah nak buka tutup botol . mcm dah x de tenaga jer gamaknya ...

    ReplyDelete
  24. sampai gitu sekali. ahha

    klik proton!

    ReplyDelete