Booking.com
Booking.com

3 Oct 2014

TEMAN HIDUPKU

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Teman hidupku, itu tajuk yang ingin mendapatkan publisiti. Hehe. Bukan kekasih atau awek k. Ikutilah perkongsian berikut...

Selalu bila zumal ingin memulakan perjalanan jauh mahupun dekat, ada beberapa gajet menjadi teman zumal. 

1. Smartphone
Ini paling wajib zumal bawak. Nak tahu kenapa? Maklum la kalau sesat boleh calling-calling. Lagi satu dengan smartphone kita boleh guna waze sebagai panduan perjalanan. Selain tu, sebagai blogger zumal gunakan smartphone untuk berblog dan berblogwalking. Antara yang paling mustahak adalah kamera smartphone tu.

2. Power Bank
Salah satu gajet terpenting semasa keluar jalan-jalan adalah power bank. Maklum la smartphone nie cepat habis bateri. Tambahan pula zumal selalu guna smartphone. Zumal prepare 2 power bank tau. Kiranya kalau tak jumpa tempat nak charge phone tak menjadi masalah la.


3. Telephoto Lense
Telephoto Lense ini amat sesuai kalau kamera smartphone korang mempunyai pixel size yang rendah. Macam phone zumal hanya boleh fokus 5MP jew tapi bila tambah gajet nie kita boleh zoom sehingga 8 kali ganda. Kiranya korang boleh rakam gambar yang kurang jelas dengan lebih jelas gitu. Macam teropong pun ada.

4. Monopod
Tongkat sakti nie kiranya gajet yang glamer masa kini bagi penggemar selfie. Zumal nie segan nak selfie sebenarnya. Dah ada sesaja usung. Kot gatai belakang boleh wat garu k. Haha.

Wah. Penat juga zumal merepek pada malam yang ceria nie. Lusa dah nak Raya Aidiladha jadi zumal wishkan Salam Aidiladha buat semua umat Islam dimana jua korang berada. Tata titi tutu...

10 comments:

  1. bagi Ira handphone dengan power bank paling penting bila nak keluar.. sanggup patah balik semata-mata nak ambik 2 benda alah tu kalau tertinggal.. ^^

    ReplyDelete
  2. Setuju sgt..Tak tenteram kalau fon tinggal..

    ReplyDelete
  3. lebih kurang lah sama dgn scha. scha pakai 3 in 1 lens. senang. hhe

    ReplyDelete
  4. hahaha nadya xde smua benda kt atas ni.. err cuma ade hp blackberry. camera pon xterang. soo law amek gambo apa2.. handpone ayah or ibu jadi mangsa..kehkeh

    ReplyDelete
  5. Apa pun nampaknya yang paling penting adalah phone yer ^_^

    ReplyDelete
  6. powerbnk tu dah jadi satu keperluan da skrg ni
    be3 asyik kong je dok lyn data

    ReplyDelete
  7. Hp & powerbank mmg sgt2 penting.. klu tak ada mmg susahlah.. :D

    ReplyDelete
  8. eh..ingatkan betul lah teman hidupku..nk tahu gak siapaka gadis bertuah itu ahaha...rupanya lain

    ReplyDelete
  9. Monopod tu tak pernah beli lagi sebab rasa klakar pulak nak guna.
    Macam suami sepupu saya dia guna duat pan je.

    ReplyDelete