15 Oct 2014

NESCAFE GOLD PILIHAN KAMI

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sejak balik dari Selangor beberapa hari lepas zumal tengok tok semakin minat Nescafe. Sebelum nie tok minum kopi o traditional dan Nescafe Latte Caramel jer. Lepas tu tok suruh belikan Nescafe serbuk pula...

Masa tengah memilih produk Nescafe kat sebuah pasaraya di tempat zumal nie, mata tertarik dekat produk Nescafe Gold kerana serbuknya agak kasar-kasar dan tidak begitu hancur. Harganya pun lebih sikit dari Nescafe biasa. Pada fikiran zumal mesti ada keistimewaan pada Nescafe Gold ini.
Nescafe Gold

Serbuk Nescafe yang kasar 
Bila dah bawa balik rumah, bukan tok yang rasmi Nescafe tu tapi zumal yang rasmikan dulu. Walaupun serbuk Nescafe Gold ini agak kasar tapi bila dicampur dengan air panas, lebur bagaikan serbuk Nescafe Classic juga. Tapi aromanya lebih ummph dari biasa. Tok memang suka sangat. Memang terbaik la Nescafe Gold nie...

15 comments:

  1. wah, patutnya bro zumal share gambar tengah menikmati secawan nescafe juga... barulah orang nampak macam sedap je air tu. hahahahaha...

    ReplyDelete
  2. oh, saya datng menabung sunsilk purple sekali ^^,

    ReplyDelete
  3. sesekali ade gak minum nescafe gold ni...mmg sedapkan

    ReplyDelete
  4. ishh..kalau lah sis leh minum nescafe leh la try..huhuh...x boleh minum sbb lepas tu sakit kepala berdenyut2 je

    ReplyDelete
  5. minum juga yg ni sbb tak pening. kalau yg 3 in 1 tu xsesuai dgn nina. sedapkan nescafe gold ni

    ReplyDelete
  6. dulu pernah jugak satu masa suka gile2 nescafe gold ni...guna sikit jek pon dah ok kan...sedap, memang sedap! :D

    ReplyDelete
  7. memang sedap nescafe ni...dh lama xminum.perut en suami plak xthn sgt minum nescafe..

    ReplyDelete
  8. Perghhhh menggoda ok.... asben gule nescafe... ayu kene puasa kafein... huwarghhh

    ReplyDelete
  9. Nescafe gold ni memang superb best! compare to nescafe yang biasa. Bila buka penutup botol tu pun dh boleh bau aroma dia yg segar sgt.

    Ha'a...patut zumal kena share gambar tgh menikmati keenakan nescafe gold ni...

    ReplyDelete
  10. Macam best je.. tapi mungkin sebab malas, aku lagi suka minum coffee 3 in 1 terus haha

    ReplyDelete
  11. xpna minum nescafe ni.. salu minum nescaffe yg packet punye.. hehe

    ReplyDelete
  12. nescafe yg bancuh sendiri sedap r. kalo yg 3 in 1 dah xlalu. hehe

    ReplyDelete