Booking.com

29 Oct 2014

Menara Liberty Malaysia Siap 2018

The Project Liberty Tower

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Malaysia bakal ada patung liberty pada tahun 2018. Nak jadi New York pula...

I-City bakal membangunkan projek pembangunan gaya hidup ala New York iaitu The Project Liberty Tower. I-City telah mendapat tempahan yang memberangsangkan iaitu dengan 250 unit dalam projek itu telah pun ditempah. The Project Liberty Tower ini dijangka menjadi bandar iconic dan bakal menyumbang pembangunan negara terutama Selangor.

Menara liberty tersebut bakal dibangunkan berhampiran pusat membeli-belah, kedai runcit dan kedai hiburan yang menampilkan gaya hidup New York.

Sesi pra-tonton projek ini bakal diadakan di I-Galeri, I-City pada 1 dan 2 November 2014 ini. Sumber.

#Apa pendapat korang tentang projek ini. Terutama patung liberty tu?

21 comments:

  1. baik buat yg ada kaitan dgn negara kita kan...

    ReplyDelete
  2. Betul tu Cik G... Kita nantikan pratonton projek tu.

    ReplyDelete
  3. ini mungkin cara mrk nak marketkan product . sis anggap ini salah satu cara marketing utk upkan business mrk ... cuba pandang dari sudut business ...

    ReplyDelete
  4. Malaysia negara islam tak sesuai dengan patung-patung segala ni. Itu pendapat 20 Mrs. A ler...

    ReplyDelete
  5. saya tak suka rancangan I City tu sebab patung Liberty tu adalah lambang Freemason dan Illuminati.

    ReplyDelete
  6. Kalau liberty tu pakai tanjak & baju melayu, ok gak.. :)

    ReplyDelete
  7. tak suka sangat. kenapa nak dibanggakan sgt dgn NY? :3

    ReplyDelete
  8. macam xkene je. ini negara islam. kenapa mesti nak ikot2 negara bukan islam tuu..

    ReplyDelete
  9. Ishhh cm pelik je...
    Bek la tmbah masjid2 yg besau lagi gah..
    Ni patung..
    X mnunjukkn negara islam btl

    ReplyDelete
  10. sokong bro khir khalid... kalau ada baju melayu, tanjak dengan keris... barulah nampak Malaysia... hihi...

    ReplyDelete
  11. Kurang sesuai rasanya dengan konsep patung ini.

    ReplyDelete
  12. pendapat saya, ianya kurang sesuai...takde patung, sekadar bangunan biasa pon dah cukup rasanya...

    ReplyDelete
  13. Salam singgah sini Zu Mal....memang tak sesuai sngat....nak bangunkan sesuatu tu tengoklah keadaan kita...kita ni kan negara islam...

    ReplyDelete
  14. wow! serious? x sabarnya nak tengok >.<

    ReplyDelete
  15. banyak duit buat patung ni yer =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Kalau tambah masjid pun elok jugak duit-duit tu..

    ReplyDelete
  17. mcm kurang sesuai je.. dgn krisis negeri selangor sendiri

    ReplyDelete
  18. bertambah maju dan ramai pelancong lah selangor lepas nih

    ReplyDelete