Booking.com

27 Oct 2014

LAKSA UNTUK LUNCH

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Makan ape lunch tadi? Zumal makan laksa. Walaupun demam tapi zumal gagahkan diri mencari laksa special telur puyuh kegemaran tok. Tok suka sangat makan laksa nie. Selalu orang ingat laksa kat Kuala Perlis jew. Zumal beli kat Kangar jew. Sedap daripada yang kat Kuala Perlis tu. Siap ada telur puyuh tiga ketul. Hehe. 

Kalau korang datang Kangar nak rasa laksa yang special nie. Korang cari jew di gerai di bawah pokok angsana di Taman Sena Indah. Kat depan deretan kedai tu. Kalau dari Kangar, korang kena straight Jalan Jubli Emas selepas bulatan Jubli Emas korang akan nampak ada rumah kedai kiri dan kanan jalan. Gerai laksa nie ada di sebelah kiri jalan. Lebih familiar orang jual air kelapa tu. Dorang juga yang jual laksa tu. Sedap sehingga menjilat mangkuk yer. Jangan lupa rasa yer. Tata titi tutu...

19 comments:

  1. sedapnya..dah la laksa ni fevret..hehe

    ReplyDelete
  2. Get well soon..
    Nanti saya balik kg, boleh la try p cari.

    ReplyDelete
  3. fuhhh nampak sdappp.. rupanya mcm kari pulak ekk..

    ReplyDelete
  4. yummy, tp xpena rasa laksa haha..cm sedap ja

    ReplyDelete
  5. xminat laksa . hehehe . tp nampak sedap pulak .

    ReplyDelete
  6. laksa telur puyoh eh? mmg puuyoh! dapnyer..

    ReplyDelete
  7. Tengok ni baru perasan yg lama dah saya tak makan laksa.. :)

    ReplyDelete
  8. teringin tapi jauh lak kat kangar ...

    ReplyDelete
  9. sedapnyer..mmg ptg ni nk g mkn laksa tp kt melaka la, dgn cendol skli..nyum2

    ReplyDelete
  10. dulu masa sekolah rendah saya suka makan laksa. bila dah besar panjang ni, laksa bukan lagi makanan kegemaran. tapi kalau orang bagi, saya belasah je. hehehe

    ReplyDelete
  11. Wow..x pernah makan laksa dgn telur puyuh.
    Nampak menyelerakan betul.
    Kalau pi sana saya kol cari Zumal jelah, boleh?

    ReplyDelete
  12. Laksa mmg fav ayu..
    Terbaik laksa utara

    ReplyDelete
  13. laksa telur puyuh? first time dengaq. nak ajak family la pi pekena laksa kat situ.

    ReplyDelete
  14. jarang jumpa org jual laksa puyuh ni. selalu makan kt kuala perlis saja. hehe

    ReplyDelete
  15. sedap sgt lah tu sampai jilat mangkuk ahaha..sis JM ni hantu laksa..rasa nya semangkuk pun x cukup kalau sedap camtu

    ReplyDelete
  16. sbb tu kalau nk puas hati masak sendiri kat umah..

    ReplyDelete