Booking.com
Booking.com

10 Nov 2014

JOM DAFTAR UNIFI

ADVERTORIAL
DAFTAR UNIFI STREAMYX 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Internet. Semua orang pastinya tahu apakah internet. Dunia tanpa internet ibarat dunia yang kosong tanpa seri. Tambahan pula jika korang blogger macam zumal sudah pasti sentiasa perlukan internet. Lagi satu kita perlukan internet yang laju. Baru segala kerja kita dapat berjalan lancar. Bila laju segalanya rasa tenang jer. Tiada tekanan. 
Kalau laju jer tapi berlimit tak guna juga. Internet berlimit nie laju semasa masih ada kuota jer habis jer kuota pasti macam siput. Pasti geram kan? Kalau korang tak tahan dengan internet macam siput apa kata korang beralih ke Unifi. 'Laju bro...' Lagi pun Unifi nie membolehkan anda layari internet tanpa limit. Unlimited!!! Apa korang tunggu lagi klik button dibawah untuk register.
Korang tak perlu lagi ke TM Point untuk daftar Unifi / Streamyx. Zumal nak perkenalkan cara mudah untuk korang daftar Unifi / Streamyx. Segalanya hanya dihujung jari. Proses daftar Unifi / Streamyx di laman web ini lebih mudah dan cepat. Sejak tahun 2011 lagi pendaftaran secara online diperkenalkan. Team Unifi akan proses permohonan korang hanya dalam beberapa jam dan mereka akan follow up sehingga Unifi korang siap untuk digunakan. Permohonan untuk upgrade Streamyx ke Unifi juga boleh dilakukan secara online. Pengguna boleh jimat masa dan tidak perlu pergi ke TM Point, hanya berurusan melalui telefon dan email sahaja. Selain itu, korang juga boleh daftar Unifi / Streamyx melalui whatsapp di 018-6661622. Mudah kan?

Sebelum daftar Unifi mesti korang nak tahu pakejnya. Kat atas tu beberapa pakej Unifi yang ditawarkan kepada korang. Paling popular adalah pakej VIP5 (5Mbps). Dalam pakej VIP5 nie korang akan dapat internet unlimited download + talian telefon PERCUMA + HyppTV PERCUMA.  Pemasangan adalah PERCUMA dan beserta peralatan PERCUMA. Kalau daftar Streamyx korang kena bayar deposit di website pendaftaran (boleh klik link banner di bawah). Korang tak perlu sebarang deposit ataupun talian telefon sedia ada untuk pemasangan Unifi. Apa tunggu lagi JOM DAFTAR UNIFI.
Daftar Unifi Sini 

38 comments:

  1. assalam dh lama dgn unifi..oklh juga...

    ReplyDelete
  2. assalam dh lama dgn unifi..oklh juga...

    ReplyDelete
  3. saya dah pakai Unifi!! lama gler dah pakai.. heheh.. haritu ada problem, dia kasi pakai wifi free buat sementara waktu.

    lajuuuuuuu sangat! cepat2 donlod movie banyak2 sebelum kena byr. hahahahaha

    ReplyDelete
  4. Teringin nk ade wifi..seng skit nk bw... Tp2..nk byr bln2 xmpu..

    ReplyDelete
  5. husna kat rumah abah pasang streamyx.. lama jugaklaa jdi pelanggan setia nih..:D

    ReplyDelete
  6. kt sini kena tgk kuota dulu br bleh register...

    ReplyDelete
  7. tp yg sshnye tak bole bawa ke mne2. unifi smbung di talian telefon kan? huhu

    ReplyDelete
  8. sekarang pakai streamyx je. hypp tv channel list tu ade tak..hehe

    ReplyDelete
  9. t.q for sharing , mudah sangat dah nie buat pakai online je..hihi

    jemput singgah blog saya http://syerarahim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. masa nak masuk internet dulu,unifi masih takde lagi kat kwsn perumahan.taman baru,so terpaksalah ambil tm strymx...kira ok la jugak.cuma rugi sebab tak dpt hypp tv jer

    ReplyDelete
  11. Azura boleh upgrade akaun streamyx kepada Unifi... Whatsapp jew ^_^

    ReplyDelete
  12. terima kasih kerana selalu sudi bertandang ke blog saya..jasamu dikenang.. :) Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

    ReplyDelete
  13. Sis JM dah register almost a month..BEST gila sbb line internet laju..sblm ni guna Digi Broadband..nak BW tu mmg lembab sgt ai sekarang tidak lagi..setiap mlm mesti ngadap blog je..TV dah x layan hihhi

    ReplyDelete
  14. Asalam ...baru dapat info sikit dari JM etuza klik Zulmal blog terus dapat info ini..ok nak try servy dulu..macam minat tapi kena tambah kos kan.baru RM 70 broadband celcome etuza ...kena fikir sehabis baik...
    Tq info baik ni..

    ReplyDelete
  15. Sabahan blogger late dapat info..berblog tergendala tahun lalu kini bermula dengan keceriaan ..so apa nak buat dah tertinggal .ok nanti daftar

    ReplyDelete
  16. Ahaaa inilah yg JM maksudkan cikgu so pegi survey dulu ada coverage x

    ReplyDelete
  17. Saya pakai YES pasal masa daftar tu Unifi belum ada kat kawasan rumah lagi.

    ReplyDelete
  18. sejak pasang UNIFI ni tiap2 malam BW..kekadang x cukup masa sbb byk blog yg perlu terjah..so x sempat nk update blgo dek kerana leka BW. Kepada cikgu Etuza..boleh survey lah ye..ada coverage ke tidak

    ReplyDelete
  19. rumah sewa pki streamyx pakej student aje.. mmg slow la lg2 kwn2 suka buka tonton...huhu

    ReplyDelete
  20. Wah, makin mudah dan menyenangkan. Boleh daftar online ja.

    ReplyDelete
  21. unifi memang terbaik. laju dan puas hati :)

    ReplyDelete
  22. mama mohon unifi, tapi tak dapat. tak support. so, guna je lah streamyx..

    ReplyDelete
  23. laju ohh.. skrg masih setia dgn P1

    ReplyDelete
  24. mmg gne unifi..kat umah n ofis..hehehe... :P

    ReplyDelete
  25. wah... zumal dapat advertorial lagi. banyak betul rezeki zumal.

    ReplyDelete
  26. Unifi mmg ok sgt.. terbaiklah. Thanks sharing Zumal.. :)

    ReplyDelete
  27. teringin gak nk psg unifi tp kat tmpt ana unifi x support lah pulak.
    so terpaksa guna P1 je skrg ni memandangkan itu je yg laju kt sini hehe

    ReplyDelete
  28. RumahBaru saya masih tak ada Port telefon So macam mana ada suggestions tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh hubungi Team Unifi di 018.6661622

      Delete
  29. Nk tya tmpat saya dh ada unifi ker (taman tasek jaya baru-ipoh)

    ReplyDelete
  30. Nk tya tmpat saya dh ada unifi ker (taman tasek jaya baru-ipoh)

    ReplyDelete
  31. Sila hubungi TM berdekatan anda, saya hanya penyiar iklan saja. Tq.

    ReplyDelete