29 Oct 2014

HILANG DALAM TERANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semalam seharian busy. Hari ni nampaknya still busy. Tapi di sebalik ke-busy-an zumal mencelah gak untuk melepaskan rindu pada blog tercinta nie. Hehe. Sebab tu juga zumal menghilangkan diri sementara.

Selain tu bila terlalu busy, idea untuk blog pun terbantut. Kesian kat blog zumal nie terpaksa dianaktirikan yer. Entah apa zumal nak post. Hanya kerja post surat jew sebab zumal ganti PAP kat ofis nie. Ada dua orang, semua pergi obersea tau. Sorang bercuti, sorang bertugas kat Incheon Korea untuk bawa atlet OKU negara. Terbaik la kawan-kawan zumal. Dengar citer banyak dah kumpul emas. Mesti masyuk la dia lepas nie. Hehe.

Semalam balik rumah terkejut tengok sebakul buah delima kat atas meja. Rupanya Mak Lang belikan untuk tok. Tok memang senyum sampai telinga bila dapat buah delima tu sebab feveret dia. Zumal pun bedal gak sebab dah banyak sangat. Dua bijik zumal makan. Terima kasih Mak Lang. Bagus untuk kesihatan makan delima nie, di samping tu delima juga makanan sunnah.
Terima kasih kepada semua yang sudi berkunjung  dan membaca entri2 merepek di blog zumal nie. Sayang korang semua...

17 comments:

  1. salams pagi zumal, semoga ceria selalu:) dan moga tok sihat didalam lindungannya:)

    ReplyDelete
  2. masa kecik2 dulu selalu tanye, camner mkn buah delima erk...sbb isi kecik sgt..hehehe

    ReplyDelete
  3. Singgah pagi disini brother zumal.... hehe..

    ReplyDelete
  4. Singgah pagi disini brother zumal.... hehe..

    ReplyDelete
  5. waa buah delima.. tak pernah mkn delima lagi ^_^

    ReplyDelete
  6. Memang sedap buah delima ni...dpt pula yang manis...cumanya bila makan buah delima ni kena ada banyak kesabaran sbb biji dia banyak...pernah makan nak habiskan sebiji smpi sakit lelangit kena biji2 buah delima tu...

    ReplyDelete
  7. macam sedap je delima tu. saya tak pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  8. Lama dah tak makan delima ni.. :)

    ReplyDelete
  9. sis suka mkn buah delima sambil tgk tv ... kudapan yg sihat tu ...

    ReplyDelete
  10. Skg mmg musim
    Suke la bby dlm perut ni hari2 makan delima...
    Selonggok 5 ringgit je sini

    ReplyDelete
  11. Best ar zumal, share puas dok cari buah delima ni tak jejumpa.... Kim salam tok....

    ReplyDelete
  12. buah delima ni isi kecik sangat. tak puas makan. tapi khasiatnyaa. memang banyak..

    ReplyDelete
  13. buah delima byk khasiatnya..mahal pulak tu..susah nk dpt area KL Nih

    ReplyDelete